Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
U Smederevskoj Palanci dodeljeni su sertifikati polaznicima projekta Nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“
Postavljeno: 20.07.2018.


U okviru projekta, 48 nezaposlenih mladih iz cele Srbije je u trening centru Instituta „Goša“ steklo kvalifikacije za zavarivača, jedno od najtraženijih zanimanja na trištu rada. Sertifikate je podelio ministar Vanja Udovičić

U hotelu „Kiseljak“ u Smederevskoj Palanci održana je svečana dodela sertifikata mladima koji su završili tromesečnu obuku za zavarivanje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“. Na samom početku događaja, prisutnima se obratio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
 
U okviru projekta, 48 nezaposlenih mladih iz cele Srbije je u trening centru Instituta „Goša“ steklo kvalifikacije za zavarivača, jedno od najtraženijih zanimanja na trištu rada. Sami sertifikati su i međunarodno priznati. Vođa projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“ Aleksandar Bec istakao je važnost ovakvog vida saradnje i pomoći mladima.
 
Mladi zavarivači koji su tokom prošlogodišnjeg projekta završili ovaj kurs govorili su o utiscima tokom obuke,kao i o svojim sadašnjem radnim mestima koja su dobili zahvaljujući ovoj edukaciji.
 
Obuku za zavarivanje je u okviru projekta do sada završilo 92 mladih, od kojih se neposredno nakon obuke zaposlilo njih 80. Usled dobrih rezultata u zapošljavanju koja obuka obezbeđuje i velike zainteresovanosti mladih da je pohađaju, projekat će i u narednom periodu nezaposlenim mladima iz cele zemlje omogućavati obuku za zavarivanje.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.08.2018.
Počinje nova sezona u Podunavskoj okružnoj fudbalskoj ligi
Palanačku opštinu predstavljaće Cerovac, Šumadija iz Azanje, Železničar iz Kusatka i Pobeda iz Goloboka
Postavljeno: 17.08.2018.
Turnir u malom fudbalu "Vlaški Do 2018"(VIDEO)
Planirano je da turnir počne 20. avgusta, a manifestacija će imati i humanitartni karakter, jer će prihod biti namenjen za obnovu škole u Vlaškom Dolu od posledica junskog nevremena.
Postavljeno: 17.08.2018.
Hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Palanci u nedelju slavi svoju krsnu slavu
Sveštenstvo poziva Palančane i vernike da prisustvuju Svetoj liturgiji i obeležavanju slave
 

 
 
Kursna lista