Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Opšta bolnica Stefan Visoki u Palanci: Novi aparati, oprema i specijalizanti
Postavljeno: 23.07.2018.


U palanačkoj zdravstvenoj ustanovi aktuelna je nabaka nove opreme i apartata, kao i specijalizacije lekara

Kako je TV JasenicI potvrdio Dr Nikola Ristić, direktor Opšte bolnice Stefan Visoki u Palanci, nabavka nove opreme i aparata, kao i spejalizacije mladih lekara su među prioritetima.

Tokom juna i jula meseca u palanačkoj zdravstvenoj ustanovi je nabavljen novi ultrazvučni aparat za kardiologijuu, operacioni sto sa lampom za ortopediju. Za ovu svrhu je opredeljeno oko 11 miliona dinara za tender i javne nabavke.

Takođe, nabavljeni su i inhalatoiri za sva odeljenje, gde je to potrebno, a aplicirano je i za nabavku i kupovinu takozvanog "motornog sistema" za ortopediju i proteze.

Aktuelne su i donacije za Odeljenje fizikalne terprije na Kiseljaku. Nabavljeno je pet novih aparata, tri su već dopremljena, ali se čekaju još dva da se papirološki "obrade" u postupku javne nabavke.

Akcenat je u palanačkoj bolnici stavljen i na specijalizaciju mladih lekara. Na obuci su, trenutno, dva endokrinologa, dva kardiologa i jedan gastroenterolog, na Internom odeljenju. Inače, za dve godine u OB Stefan Visoki ukupno 23 lekara su bila na subspecijalizaciji.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.12.2018.
Izvršena tri nova hapšenja u Smederevu
U pitanju su krivična dela prevare i ugrožavanja sigurnosti
Postavljeno: 12.12.2018.
Vredne donacije Gorana Najdanović OŠ Brana Jevtić u Kusatku i OŠ Olga Milošević u Palanci
On je nastavio humanu misiju pomoći obrazovnim ustanovama
Postavljeno: 12.12.2018.
Bokseri Goše Momčilo Janjić i Aleksandar Šerifović osvojili zlatne medalje na Memorijalu "Dragoslav Jakovljević- Babea" u Kragujevcu
Palančani potvrdili kvalitet i talenat na prestižnom nadmetanju
 

 
 
Kursna lista