Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
U Velikoj Plani promovisan projekat i sportske aktivnosti za osobe ometene u razvoju: Sport inkluzija i boćanje
Postavljeno: 03.08.2018.


Sprovođenje inluzivnih sportskih aktivnosti za decu Uduženja Volja za životom i izgradnja terena za boćanje za decu deo su projekta “Sport, inkluzija i boćanje” koji predstavlja integralni deo projekta Sport za sve, koji se sprovodi u saradnji Udruženja osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom “Volja za životom” VelikaPlana i UNICEF-a uz finansijsku podršku Vojvođanske banke

U  Velikoj Plani, u sedištu Udruženja "Volja za životom", održana je konferencija za novinare na kojoj su koordinator i treneri promovisali inkluzivno sportske aktivnosti za  decu sa smetnjama i invaliditetom i decu bez invaliditeta i rezultate dosadašjih treninga u okviru Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju “Lane”.

Sprovođenje inluzivnih sportskih aktivnosti za decu i izgradnja terena za boćanje za decu deo su projekta “Sport, inkluzija i boćanje” koji predstavlja integralni deo projekta Sport za sve, koji se sprovodi u saradnji Udruženja osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom “Volja za životom” Velika Plana i UNICEF-a uz finansijsku podršku Vojvođanske banke sa ciljem promocije socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom kroz sport i rekreativne aktivnosti.
 
Projekat ima za cilj razvoj sporta boćanje u sklopu aktivnosti Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju “Lane”. Boćanje je paraolimpijski sport i jedina igra koja je dostupna osobama sa najtežim telesnim invaliditetom. Važan cilj projekta je takodje da se kroz inkluzivne sportske aktivnosti za svu decu poveća uključenost dece sa smetnjama i invaliditetom i da se smanje barijere i predrasude koje ovu decu isključuju iz života zajednice.
 
U okviru projekta opremljen je i prilagođen teren koji je potpuno funkcionalan za paraolimpijsku igru boćanje. Pored izgradnje i opremanja terena planirano je da treneri obuče 50 dece i omladine sa smetnjama u razvoju, kao i decu i mlade bez invaliditeta, da igraju boćanje. Tokom leta na terenu za boćanje održavaju se redovne sportske i rekreativne aktivnosti, kao i sportska takmičenja za svu decu. Projekat “Sport, inkluzija i boćanje” razvijen je u konzorcijumu koji su potpisali Udruženje osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom “Volja za životom”, Opština Velika Plana, Fudbalski klub Plana, Sportsko udruženje “M-GYM-M“, Sportski savez opštine Velika Plana i Turističko sportski centar Velika Plana.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.12.2018.
Opština S. Palanka dobila 6 miliona dinara od Vlade Srbije i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave: Projekat uspostavljanja jedinstvenog upravnog mesta u Opštinskoj upravi
Palanka jedna od 8 opština u Srbiji uključenih u projekat. Ugovor potpisao Nikola Vučen, predsednik Opštine
Postavljeno: 12.12.2018.
Izvršena tri nova hapšenja u Smederevu
U pitanju su krivična dela prevare i ugrožavanja sigurnosti
Postavljeno: 12.12.2018.
Vredne donacije Gorana Najdanović OŠ Brana Jevtić u Kusatku i OŠ Olga Milošević u Palanci
On je nastavio humanu misiju pomoći obrazovnim ustanovama
 

 
 
Kursna lista