Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Danas počinju 13. "Dani Đakove bune" u Kusatku
Postavljeno: 27.08.2018.


Tokom dvodnevne manifestacije nastupiće KUD - i iz zemlje i inostranstva, a program počinje u 18 časova.

Po tradiciji svakog avgusta u Kusatku se organizuje manifestacija „Dani Đakove bune“, u organizaciji  MZ „Kusadak“, Nevladine organizacije „Nada“ i KUD - a „Miloje Popović Đak“, a pod poktoviteljstvom opštine Smederevska Palanka.

Ovogodišnji 13. „Dani Đakove Bune“ biće otvoreni danas, 27. avgusta u 18 sati defileom učesnika iz zemlje i inostranstva, među kojima su KUD iz Sarajeva, KUD iz Krčedina, KUD iz Kostolca, KUD iz Lazarevca i KUD iz Mladenovca. Nakon nastupa kulturno – umetničkih društava u Domu kulture je planiran i koncert poznatih zvezda estrade.

Drugog dana, 28. avgusta manifestacija će biti nastavljena u manastirskom kompleksu manastira Pinosava, a u planu je takmičenje u kuvanju kotlića, izložba domaće radinosti i priprema starih jela autentičnih za ovaj šumadijski kraj. Sve navedeno biće upotpunjeno nastupom KUD - a iz Azanje. Program počinje u 18 sati.

Inače, tokom ove godine u Kusatku je urađeno dosta na sanaciji putne mreže, podsećamo da je asfaltiran put Azanja – Kusadak, a u sklopu radova kompletno je završen put ka manastiru Pinosava. Svečano otvaranje je zakazano za sutra u 17.30 časova.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.02.2019.
Počela sadnja drvoreda na Trgu Heroja u Palanci
Drvored je posađen i u ulici Dimitrija Tucovića na Koloniji
Postavljeno: 18.02.2019.
Zbog radova na sanaciji trotoara ulica Svetog Save u centru Palanke biće zatvorena za saobraćaj od 18. februara u 16 sati do 22. februara u 18 časova
Radove na sanaciji trotoara izvodi preduzeće Niskogradnja
Postavljeno: 18.02.2019.
Lovci palanačke sekcije udruženja "Jasenica-jug" organizovali hajku na predatore(VIDEO)
Hajka organizovana na Mikulji, u okiru takozvaniog sanitarnog lova na štetočine
 

 
 
Kursna lista