Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Rača: Svečano otvoren most u Viševcu(VIDEO)
Postavljeno: 06.09.2018.


Most je projekat realizovan kroz saradnju račanske opštine sa Vladom Srbije. Najavljeno i asfaltiranje puta Viševac- Mramorac, koji spaja opštine Raču i Palanku

Selo Viševac, u opštini Račam je poiznato po rođernju srpskog junaka Karađorđa Petrovića. Cilj račanske lokalne saouprave je da ovo selo i spomen park "Petrovi dvori" dobiju značaj spomenika kulture. Preduslov je izgradnja infrastrukture.

Jedan od najznačajnijih projekata, koji je realizovan u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, je izgradnja mosta na reci Rači u Viševcu, na putu za Gradište u blizini Petrovih dvora. 

Vrednost radova je oko 23 miliona dinara. Most je svečano otvorio Aleksandar Senić, član Opštinskog veća opštine Rača sa čelnicima Saveta MZ Viševac.

U okviru projekta je uređeno i korito reke Rače, koje je predstavljalo potencijalnu opasnost od poplave, a most praktično spaja Viševac sa arheološkim i turističkim lokalitetom Gradište, kao i sa Đurđevom i Popovićima.

Aleksandar Senić je najavio, do kraja godine realizaciju projekta asfaltiranja puta Viševac- Mramorac, koji spaja opštine Rača i S. PalankaPoslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.08.2019.
Start fudbalske sezone za palanačke klubove: Pobede Jasenice 2017, Kusačana, Golopčana, bod za Cerovac, poraz Radnika na Koloniji
Odigrani mečevi 1. kola Podunavske okružne lige
Postavljeno: 18.08.2019.
Ekipe "Armagedona" koje su predstavljale Smederevsku Palanku vicešampioni Srbije u basketu 3x3 u muškoj i ženskoj konkurenciji
Palanački timovi ostvarili veliki uspeh i osvojili druga mesta na finalnom turniru u Novom Sadu
Postavljeno: 18.08.2019.
"Ćebe fest" u Velikoj Plani od 19. do 23. avgusta
Festival i bioskop na otvorewnom drugu godinu zaredom
 


 
 
Kursna lista