Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
U nedelju, 23. septembra, na Gradskom trgu u Smederevu će se održati Guitar Art Day
Postavljeno: 20.09.2018.


U okviru ove akcije ćebiti realizovani koncert Kreativnog Kursa gitare, kao i koncert Bojana Ivanovskog poznatog pod pseudonimom JOBY

U nedelju, 23. septembra, na Gradskom trgu u Smederevu će se u periodu od 18 do 20 časova održati Guitar Art Day.

 

Guitar Art Day je još jedna u nizu akcija koje zajedno organizuju Centar za kulturu Smederevo i Guitar Art Festival, a u okviru koje će se biti realizovani koncert Kreativnog Kursa gitare, kao i koncert Bojana Ivanovskog poznatog pod pseudonimom JOBY.

Takođe, Guitar Art Day će predstaviti veliku instalaciju gitare visoku 10 metara, koja na najatraktivniji način za publiku simbolizuje i promoviše najpopularniji instrument na svetu – gitaru!

 

Kreativni Kurs Gitare uspešno se organizuje već 6 godina u Smederevu i u 10 gradova Srbije. Kroz ovaj projekat polaznici imaju mogućnost da na kreativni način nauče da sviraju gitaru, ali i da uživaju u koncertima sjajnih gitarista kao što je Bojan Ivanovski JOBY. S obzirom da se kurs gitare organizuje pod pokroviteljstvom jednog od najvećih festivala gitare – Guitar Art Festivala, odlazak i praćenje gitarskih koncerata predstavlja neodvojiv segment ovog programa.

U prvom delu programa planiranog za 23. septembar u Smederevu nastupiće gitaristi Kreativnog Kursa iz Smedereva sa profesorkom Katarinom Karić, a nakon njih Bojan Ivanovski JOBY  održaće koncert “Fingerstyle guitar” u okviru turneje "ERSTE najveći gitarski talenati". Njegov koncert pružiće vrhunsku interpretaciju različitih stilova koje može da izvede samo svestran i veoma obrazovan gitarista.

Bojan Ivanovski je jedan od najsvestranijih domaćih gitarista. Karijeru je započeo kao klasičan gitarista, u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi prof. Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na “Royal College of Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na  “Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World”  koji spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.

 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.05.2019.
"Mulan-rađanje ratnika" u Centru za kulturu Smederevo
Projekcija je zakazana za 20 časova, a ulaz je besplatan.
Postavljeno: 20.05.2019.
Udruženje zena "Femina" organizuje Okrugli sto povodom Dana sećanja na žene žrtve nasilja
Mala sala SO Smederevska Palanka, utorak. 21. maj u 12 časova. Na skupu će govoriti predstavnice Autonomnog ženskog centra, Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, Policijske stanice u Smederevskoj Palanci i Femine.
Postavljeno: 20.05.2019.
Edukativno predavanje učenika SŠ "Žikica Damnjanović" u Muzičkoj školi "Božidar Trudić"
U pitanju je vršnjačka edukacija i prevencija narkomanije
 


 
 
Kursna lista