Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Na gradskom trgu u Smederevu 22. septembra biće obeležen Dan Instituta Konfucije u Beogradu
Postavljeno: 21.09.2018.


Program će trajati od 12 do 14 časova

Na gradskom trgu u Smederevu će u subotu, 22. septembra, u periodu od 12 do 14 sati nizom akcija biti obeležen Dan Instituta Konfucije u Beogradu. Predviđeno je održavanje javnog časa kineskog jezika učenicima Gimnazije Smederevo, a planirano je i da određeni broj srednjoškolaca i volontera Instituta Konfucije ispisuje kineske karaktere, deli promotivne materijale Instituta i govori o svom iskustvu učenja kineskog jezika. Osim toga, program obuhvata plesne i pevačke tačke, kao i radionicu rezanja papira. 
Akcija je u sklopu programa Dana kineske kulture koji su, u saradnji sa Centrom za kulturom Smederevo obuhvatili i predavanje o javnoj diplomatiji i ekonomskom rastu Kine, kao i besplatne projekcije filmova kineske produkcije.
 
 
Institut Konfucije u Beogradu je jezičko-kulturni centar NR Kine u Republici Srbiji. Osnovan je 27. avgusta 2006. godine nakon potpisivanja Memoranduma o prosvetnoj i kulturnoj saradnji izmedu Ministarstva prosvete Republike Srbije i NR Kine (januar 2005.), Sporazuma o zajedničkom osnivanju Instituta Konfucije u Beogradu između Kineske kancelarije za učenje kineskog jezika kao stranog (Hanban) i Univerziteta u Beogradu (2006.). Osnovna delatnost Instituta Konfucije, kao neprofitabilne institucije, jeste promovisanje kineskog jezika i kineske civilizacije i razvijanje društvene i kulturne saradnje Srbije i Kine.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.12.2018.
Sastanak predstavnika lokalne samouprave i Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture: Delovođina zgrada na Trgu heroja nije bezbedna za stanovanje i korišćenje!
Postavljeno: 17.12.2018.
JKP „Vodovod“: Zbog rušenja dela krova na Delovođinoj zgradi na Trgu heroja, blagajna Vodovoda se premešta u Karađorđevu ulicu u Palanci
Građani će svoje dospele obaveze moći da izmire u prostorijama Upravne zgrade ovog preduzeća
Postavljeno: 17.12.2018.
OŠ Vuk Karadžić u Palanci: Novogodišnje radionice i dan otvorenih vrata za predškolce i roditelje(VIDEO)
Palanačka škola, u 8 učionica, organizovala veoma posećeno druženje i kreativne sadržaje
 

 
 
Kursna lista