Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Na gradskom trgu u Smederevu 22. septembra biće obeležen Dan Instituta Konfucije u Beogradu
Postavljeno: 21.09.2018.


Program će trajati od 12 do 14 časova

Na gradskom trgu u Smederevu će u subotu, 22. septembra, u periodu od 12 do 14 sati nizom akcija biti obeležen Dan Instituta Konfucije u Beogradu. Predviđeno je održavanje javnog časa kineskog jezika učenicima Gimnazije Smederevo, a planirano je i da određeni broj srednjoškolaca i volontera Instituta Konfucije ispisuje kineske karaktere, deli promotivne materijale Instituta i govori o svom iskustvu učenja kineskog jezika. Osim toga, program obuhvata plesne i pevačke tačke, kao i radionicu rezanja papira. 
Akcija je u sklopu programa Dana kineske kulture koji su, u saradnji sa Centrom za kulturom Smederevo obuhvatili i predavanje o javnoj diplomatiji i ekonomskom rastu Kine, kao i besplatne projekcije filmova kineske produkcije.
 
 
Institut Konfucije u Beogradu je jezičko-kulturni centar NR Kine u Republici Srbiji. Osnovan je 27. avgusta 2006. godine nakon potpisivanja Memoranduma o prosvetnoj i kulturnoj saradnji izmedu Ministarstva prosvete Republike Srbije i NR Kine (januar 2005.), Sporazuma o zajedničkom osnivanju Instituta Konfucije u Beogradu između Kineske kancelarije za učenje kineskog jezika kao stranog (Hanban) i Univerziteta u Beogradu (2006.). Osnovna delatnost Instituta Konfucije, kao neprofitabilne institucije, jeste promovisanje kineskog jezika i kineske civilizacije i razvijanje društvene i kulturne saradnje Srbije i Kine.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.02.2019.
Počela sadnja drvoreda na Trgu Heroja u Palanci
Drvored je posađen i u ulici Dimitrija Tucovića na Koloniji
Postavljeno: 18.02.2019.
Zbog radova na sanaciji trotoara ulica Svetog Save u centru Palanke biće zatvorena za saobraćaj od 18. februara u 16 sati do 22. februara u 18 časova
Radove na sanaciji trotoara izvodi preduzeće Niskogradnja
Postavljeno: 18.02.2019.
Lovci palanačke sekcije udruženja "Jasenica-jug" organizovali hajku na predatore(VIDEO)
Hajka organizovana na Mikulji, u okiru takozvaniog sanitarnog lova na štetočine
 

 
 
Kursna lista