Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 13. sednica Opštinskog veća opštine S. Palanka
Postavljeno: 05.10.2018.


Utvrđene odluke o izvršenju opštinskog budžeta za prvih šest meseci i predlozi o ukidanju Centra za razvoj sporta i Opštinske turističke organizacije. Ove i većina ostalih odluka biće na dnevnom redu sednice lokalnog parlamenta

Na 13. sednici Opštinskog veća opštine Palanka razmotren je i usvojen izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 6 meseci tekuće godine. Izvršenje u odnosu na šestomesečni plan je 83,4%, a u odnosu na ukupni godišnji  41,7%.

Utvrđeni su predlozi odluka o ukidanju ustanove Centar za razvoj sporta i Opštinske turističke organizacije(OTO), kao pokretanju postupka za likvidaciju JKP "Pijace, zelenilo i čistoća".

Na osnovu utvrđenog predloga o načinu upravljanja i korišćenja izvora mineralne vode "Marko T. Leko" na Kiseljaku ingerencije će imati JKP Vodovod, umesto OTO. Dopunjene su odluke o osnivanju Kulturnog centra i Arhiva Veroslava Veljašević.

Važna odluka odnosila se na izmene i dopune određivanja prostora za parkiranje i ulica u kojima je zabranjen saobraćaj. Biće zoniran širi centar grada za parkiranje, uz utvrđeno vreme parkiranja. To je u ingerenciji JKP Opštinska groblja.

Članovi Opštinskog veća su usvojili Operativni plan za odbranu od poplava za vode 2. reda, kao i zahtev prinudnih upravnika stambenih zgrada za dodelu prostorija u zgradi bivšeg Jedinstva. Usvojen je zahtev OŠ HRŠ za angažovanje personalnih asistenata.

Većina ovih tema biće na dnevnom redu predstojeće sednice SO S. Palanka.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.08.2019.
Start fudbalske sezone za palanačke klubove: Pobede Jasenice 2017, Kusačana, Golopčana, bod za Cerovac, poraz Radnika na Koloniji
Odigrani mečevi 1. kola Podunavske okružne lige
Postavljeno: 18.08.2019.
Ekipe "Armagedona" koje su predstavljale Smederevsku Palanku vicešampioni Srbije u basketu 3x3 u muškoj i ženskoj konkurenciji
Palanački timovi ostvarili veliki uspeh i osvojili druga mesta na finalnom turniru u Novom Sadu
Postavljeno: 18.08.2019.
"Ćebe fest" u Velikoj Plani od 19. do 23. avgusta
Festival i bioskop na otvorewnom drugu godinu zaredom
 


 
 
Kursna lista