Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
10. oktobra opština Velika Plana obeležava Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu
Postavljeno: 08.10.2018.
Obeležavanje važnog datuma za Planjane obuhvatiće polaganje venaca na spomen obeležja palim borcima u gradskom parku i na spomenik Svete Mladenovića, i koncert Simfonijskog orkestra "Gvardia" iz Požarevca.

Opština Velika Plana u sredu, 10 oktobra organizuje svečanost povodom Dana oslobođenja Velike Plane u Drugom svetskom ratu.

Obeležavanje veoma važnog datuma za građane Velike Plane obuhvatiće u 10 časova u gradskom praku, polaganje venaca na spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu i na spomenik Svete Mladenovića. U 19 časova u Centru za kulturu "Masuka" planiran je koncert Simfonijskog orkestra "Gvardia" iz Požarevca. 


Ovaj orkestar naslednik je tradicije prvog profesionalnog orkestra u Srbiji, duge gotovo 190 godina, formiranog po želji knjaza Miloša Obrenovića.

„Gvardija“ će izvesti bogat koncertni program prigodan za ovu priliku. Publika će biti u prilici da uživa u vojnim marševima, srpskoj tradicionalnoj muzici, klasici, ali i filmskim muzičkim ostvarenjima.

Ulaz je slobodan.

Opština Velika Plana i Centar za kulturu „Masuka“ pozivaju sve sugrađane da prisustvuju obeležavanju Dana oslobođenja.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.02.2019.
Crkveni hor Svetog Simeona Bogoprimca u Palanci obeležio krsnu slavu
Hor na prigodan način obeležio slavu, dan sveca, po kome nosi ime
Postavljeno: 17.02.2019.
Velika posećenost Sajma poljoprivrednih mašina i alata na Sretenje u Palanci
Drugi ovogodišnji Sajam jedan od rekordnih po broju posetilaca
Postavljeno: 16.02.2019.
ePodunavlje: POČEO PISKOV BESPLATAN PREVOZ: Jedinstvena Srbija organizovala proteste u Palanci?
 

 
 
Kursna lista