Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Zakazana peta sednica SO S. Palanka(ponedeljak, 10 sati)
Postavljeno: 09.10.2018.


Na dnevnm redu je ukupno 39 tačaka

Predsednik Skupštine opštine S. Palanka, Petar Milić, zakazao je petu sednicu, ovog saziva, lokalnog parlamenta za ponedeljak, 15. oktobar, u 10 časova.

Dnevnim redom je predviđeno ukupno 39 tačaka za razmatranje i eventualno usvajanje. 

Odbornici će, izmedju ostalog, razmatrati predlog izveštaja o izvršenju budžeta Opštine za prvih šest meseci tekuće godine, zatim predlog promene Statuta lokalne samouprave, kao i izmenu odluke o određivanju prostora za parkiranje i ulica u kojima je zabranjen saobraćaj.

U centru pažnje biće odluke u vezi sa Javnim preduzećima i Ustanovama. Razmatraće se predlozi o ukidanju Centra za razvoj sporta i Opštinske turističke organizacije, kao i pokretanja postupka likvidacije JKP "Pijace, zelenilo i čistoća". Trebalo bi da budu izmenjene i dopunjene odluke o osnivanju Kulturnog centra, Arhiva Veroslava Veljašević i JKP Vodovod.

Na dnevnom redu su, takođe i brojna kadrovska rešenja u Nadzornim, Školskim odborima i Komisija pod ingerencijom SO Palanka.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.12.2018.
Održana 20. sednica Opštinskog veća opštine S. Palanka
Usvojen predlog odluke o budžetu Opštine za 2019. godine, koji će se naći pred odbornicima na predstojećem skupštinskom zasedanju
Postavljeno: 12.12.2018.
Opština S. Palanka dobila 6 miliona dinara od Vlade Srbije i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave: Projekat uspostavljanja jedinstvenog upravnog mesta u Opštinskoj upravi
Palanka jedna od 8 opština u Srbiji uključenih u projekat. Ugovor potpisao Nikola Vučen, predsednik Opštine
Postavljeno: 12.12.2018.
Izvršena tri nova hapšenja u Smederevu
U pitanju su krivična dela prevare i ugrožavanja sigurnosti
 

 
 
Kursna lista