Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana peta sednica Skupštine opštine S. Palanka
Postavljeno: 15.10.2018.


Svih 39 tačaka dnevnog reda je usvojeno. Usvojene odluke o ukidanju Centra za razvoj sporta i Opštinske turističke organizacije, kao i o pokretanju postupka likvidacije JKP Pijace, zelenilo i čistoća

Održana je peta sednica, ovog saziva, Skupštine opštine S. Palanka. Sve tačke prediviđene dnevnim redom su usvojene. Bilo ih je 39, a sednica je trajala dva časa.

Odbornici su usvojili odluku o promeni Statuta Opštine, kao i o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine. Izvršenje iznosi 83,4% u odnosu na šestomesečni plan, a 41,7% u odnosu na godišnji budžet.

Najveću pažnju i polemike izazvale su odluke o ukidanju ustanove Centar za razvoj sporta, Opštinske turističke oganizacije i o početku likvidacije JKP "Pijace, zelenilo i čistoća". Odluke su usvojene, a predsednik opštine S. Palanka Nikola Vučen je naglasio da su ti potezi neminovni, jer se posluje u velikom minusu, u cilju ekonimičnosti i daljeg funkcionisanja lokalne samouprave i obećao radnicima da će im sve zaostale plate i dugovanja biti isplaćene u najkraćem mogućem roku.

Usvojene su izmene i dopune odluke o određivanju prostora za parkiranje vozila i ulica u kojima je zabranjen saobraćaj, a data je saglasnost na godišnji program sredstava za poljoprivedu i operativni plan za odbranu od poplava voda drugog reda.

Usvojen je izveštaj likvidacionog upravnika u GFK Jasenica 1911, a imenovani su Školski odbori u obrazovnim ustanovama, kao i kadrovska rešenja u Nadzornim, Upravnim odborima i Komisijama pod patronatom lokalne samouprave.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 13.11.2018.
MUP: Uhapšeno 19 lica u više odvojenih akcija
Cilj brojnih akcija je suzbijanja kriminala
Postavljeno: 13.11.2018.
Elektrodistribucija: U sredu, 14 novembra, od 9 do 12 sati, bez struje delovi Kusatka
Razlog su radovi na mreži
Postavljeno: 13.11.2018.
Održana Golubarska zabava i proglašenje najuspešnjijih golubara u palanačkoj opštinii za 2018. godinu(VIDEO)
Na tradicionalnom okupljanju prisutni su bili golubari iz svih 12 udruženja. Najuspešniji Srećko Veselinović
 

 
 
Kursna lista