Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Pomoćnik ministra kulture i informisanja posetio Palanku: Realizacija projekta vrednog 7,5 miliona dinara
Postavljeno: 23.10.2018.


Projekat Gradovi u fokusu se realizuje u četiri kulturne i obrazovne ustanove. Pomoćnik ministra Dejan Masliković sa predsednikom Opštine Nikolom Vučenom razmatrao mogućnosti dalje saradnje, pre svega, na sanaciji zgrade Gradskog pozorišta

Opština Smed. Palanka dobila je, u aprilu ove godine, namenska sredstva od Ministarstva kulture i informisanja, u iznosu od 7,5 miliona dinara. Radi se o projektu i konkursu "Grad u fokusu" i ukupno 77 lokalnih samouprava je dobilo sredstva.

Sredstva za namensku opredeljena za renoviranje, opremaje i adaptaciju ustanova i to: Narodni muzej 3,7 miliona dinara, Biblioteka "Milutin Srećković" 2,35 miliona dinara, Osnovna muzička škola "Božidar Trudić" 1,3 miliona dinara i Arhiv "Veroslava Veljašević" 150 hiljada dinara.

Projekat je u fazi realizacije, a tim povodom opštinu S. Palanka posetila je delegacija Ministarstva kulture i informisanja, na čelu sa Dejanom Maslikovićem, pomoćnikom ministra. Oni su obišli ustanove u kojima se obavljaju radovi i realizuje projekat, a prijem je, u svom kabinetu priredio Nikola Vučen, predsednik Opštine.

Razgovarano je o daljoj saradnji i rekonstrukciji i unpređenju kulturnih ustanova u Palanci, a naredni projekat bi trebalo da bude i zgrada Gradskog pozorišta, kako je najavljeno.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.11.2018.
RHMZS: Stiže prava zima, upozorenja na sneg, olujni vetar i ledenu kišu
Za periode od nedelje do srede izdata upozorenja na zimske uslove u Srbiji
Postavljeno: 18.11.2018.
Poraz palanačkih futsalera u Trećoj ligi- Zapad: Kosjerić- Partenon 7:4
Palančani su nekompletnom sastavu pružili solidan otpor domaćinu
Postavljeno: 18.11.2018.
Elektrodistribucija: U ponedeljak, 19. novembra, od 9 do 13 časova bez struje deo Selevca
Razlog su radovi na mreži u traforeonu Simići
 

 
 
Kursna lista