Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 33. sednica SO S. Palanka: izveštaji o radu Javnih preduzeća u centru pažnje
Postavljeno: 16.04.2015.


Djordje Majstorović nastupa kao samostalni odbornik. Odbornici DS u majicama sa porukom premijeru Vučiću

Održana je 33. sednica ovog saziva Skupštine opštine S. Palanka. Sve tačke predvidjene dnevnim redom su razmotrene i usvojene, a bilo je i zanimljivih političkih duela, odluka i poruka.

Na početku zasedanja dosadašnji odbornik SNS Djordje Majstorović je saopštio javnosti da će nastupati kao samostalni odbornik, jer je isključen iz SNS. On je pozitivno govorio o vrhu stranke i predsedniku Vučuću, ali i negativno o Povereništvu SNS u Palanci. Njegovu odluku su aplauzom pozdravili odbornici vladajuće koalicije, kao i predsednik opštine Radoslav Milojičić- Kena. Usledila je i verbalna rasprava i medjusobne optužbe Djordja Majstorovića i doskorašnjeg stranačkog kolege Marka Vemića (SNS).

Interesantno je da su odbornici DS nosili majice sa porukom premijeru Aleksandru Vučuću, na kojima je pisalo: "Vučiću, uhapsi me", u znak protesta zbog privodjenja odbornika i aktivista stranke.

Usvojene su izmene i dopune Odluke o lokalnim komunalnim taksama, pa će takse za zauzeće javnih površina, za postavljanje objekata i uredjaja Javnih preduzeća (EPS, Telekom...) naplaćivati opštinsko Odeljenje za utvrdjivanje i naplatu javnih prihoda, a ne JKP "Pijace, zelenilo i čistoća". Većinu glasova dobio je i Godišnji program zaštite, uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

U centru pažnje bili su  izveštaji o radu Javnih preduzeća i ustanova za 2014. godinu. Usvojeni su Izveštaji o radu: JP Palanka, JKP Vodovod, JP Palanka razvoj, Apoteke "Zdravlje", PU Čika Jova Zmaj, Centra za razvoj sporta, Narodnog muzeja, Centra za socijalni rad, Arhiva "Veroslava Veljašević" i Doma zdravlja. 

Data je saglasnosti na odluku o pokriću gubitaka "Vodovoda" za prošlu godinu, usvojen je zahtev "Laste" za povećanje cene gradskog i prigradskog autobuskog saobraćaja i predlog Kolektivnog ugovora Gradske apoteke "Zdravlje".

Odbornicima je prezentovana informacija o početku radova na Komasaciji u tri Katastarske opštine (Azanja, Glibovac i Kusadak), na osnovu ugovora lokalne samopuprave i Ministarstva poljoprivrede. Odredjena je naknada za rad Komisije za sprovodjenje komasacije. Takodje, usvojena je inicijativa, koju je pokrenuo pomoćnik predsednika opštine Rodoljub Stanimirović, za izmenu Zakona o šumama, kako bi se zaštitile šume, pre svega Mikulja, od nelegalnih seča drveća.

Za predsednika Nadzornog odbora JKP Opštinska groblja izabran je Slobodan Matorkić, dok je Igor Milenković podneo ostavku na funkciju likvidacionog upravnika JKP Mikulja.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 27.04.2017.
Problemi sa semaforima na Koloniji: Za popravku potrebna velika finansijska sredstva (VIDEO)
Na raskrsnici Bulevara Kralja Petra I i Dimitrija Tucovića semafori već duže vreme ne rade, pa su saobraćajne nezgode učestale
Postavljeno: 27.04.2017.
Bokser Goše Dušan Janjić na "Beogradskom pobedniku"
Talentovani Palančanin nastupa kao reprezentativac Srbije u kategoriji do 52 kg
Postavljeno: 27.04.2017.
12. Nedelja imunizacije: U opštini Smederevska Palanka vakcinisano 98% dece
Da bi se postigao kolektivni imunitet neophodno je da vakcinacijom bude obuhvaćeno najmanje 95 odsto mališana, tvrde stručnjaci. U opštini Smederevska Palanka čak 98% dece je vakcinisano, podaci su Službe Dečjeg i školskog dispanzera Doma zdravlja.
 

 
 
Kursna lista