Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 33. sednica SO S. Palanka: izveštaji o radu Javnih preduzeća u centru pažnje
Postavljeno: 16.04.2015.


Djordje Majstorović nastupa kao samostalni odbornik. Odbornici DS u majicama sa porukom premijeru Vučiću

Održana je 33. sednica ovog saziva Skupštine opštine S. Palanka. Sve tačke predvidjene dnevnim redom su razmotrene i usvojene, a bilo je i zanimljivih političkih duela, odluka i poruka.

Na početku zasedanja dosadašnji odbornik SNS Djordje Majstorović je saopštio javnosti da će nastupati kao samostalni odbornik, jer je isključen iz SNS. On je pozitivno govorio o vrhu stranke i predsedniku Vučuću, ali i negativno o Povereništvu SNS u Palanci. Njegovu odluku su aplauzom pozdravili odbornici vladajuće koalicije, kao i predsednik opštine Radoslav Milojičić- Kena. Usledila je i verbalna rasprava i medjusobne optužbe Djordja Majstorovića i doskorašnjeg stranačkog kolege Marka Vemića (SNS).

Interesantno je da su odbornici DS nosili majice sa porukom premijeru Aleksandru Vučuću, na kojima je pisalo: "Vučiću, uhapsi me", u znak protesta zbog privodjenja odbornika i aktivista stranke.

Usvojene su izmene i dopune Odluke o lokalnim komunalnim taksama, pa će takse za zauzeće javnih površina, za postavljanje objekata i uredjaja Javnih preduzeća (EPS, Telekom...) naplaćivati opštinsko Odeljenje za utvrdjivanje i naplatu javnih prihoda, a ne JKP "Pijace, zelenilo i čistoća". Većinu glasova dobio je i Godišnji program zaštite, uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

U centru pažnje bili su  izveštaji o radu Javnih preduzeća i ustanova za 2014. godinu. Usvojeni su Izveštaji o radu: JP Palanka, JKP Vodovod, JP Palanka razvoj, Apoteke "Zdravlje", PU Čika Jova Zmaj, Centra za razvoj sporta, Narodnog muzeja, Centra za socijalni rad, Arhiva "Veroslava Veljašević" i Doma zdravlja. 

Data je saglasnosti na odluku o pokriću gubitaka "Vodovoda" za prošlu godinu, usvojen je zahtev "Laste" za povećanje cene gradskog i prigradskog autobuskog saobraćaja i predlog Kolektivnog ugovora Gradske apoteke "Zdravlje".

Odbornicima je prezentovana informacija o početku radova na Komasaciji u tri Katastarske opštine (Azanja, Glibovac i Kusadak), na osnovu ugovora lokalne samopuprave i Ministarstva poljoprivrede. Odredjena je naknada za rad Komisije za sprovodjenje komasacije. Takodje, usvojena je inicijativa, koju je pokrenuo pomoćnik predsednika opštine Rodoljub Stanimirović, za izmenu Zakona o šumama, kako bi se zaštitile šume, pre svega Mikulja, od nelegalnih seča drveća.

Za predsednika Nadzornog odbora JKP Opštinska groblja izabran je Slobodan Matorkić, dok je Igor Milenković podneo ostavku na funkciju likvidacionog upravnika JKP Mikulja.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 24.05.2018.
Velika Plana: Produžen rok za prihavu na javni poziv Komesarijata za izbeglice
Rok za prijavu produžen do 11. juna
Postavljeno: 24.05.2018.
Apel za pomoć u lečenju Miloša Stojanovića koji boluje od tumora
Uporedo sa bolešću, porodica Stojanović se bori i sa siromaštvom
Postavljeno: 24.05.2018.
U subotu se održava drugi "Blanik kup" aero-kluba "Jasenica"
Pored Srbije učesnici takmičenja biće i susesdne države
 

 
 
Kursna lista