Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Besplatni preventivni pregledi za građane obavljeni i u palanačkim i planjanskim ustanovama: Veliko interesovanje i gužve ispred ordinacija
Postavljeno: 28.10.2018.


u OB Stefan Visoki i u Domovim zdravlja građani kontrolisali nivo holesterola i triglicerida u krvi, radili ultrazvuk abdomena i mamografiju

Akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane Ministarstva zdravlja realizuje se i u zdravstvenim ustanovama u Palanci i Velikoj Plani. Interesovanje građana, poslednje nedelje u ovom mesecu, je bilo veliko.

Gužve su ispred ordinacija bile vidljive u ranim jutarnjim časovima, od 6 sati, iako su pregledi počinjali u 8, a trajali do 16 časova. Apel nadležnih nije u potpunosti urodio plodom i pored toga što su pacijenti dobijali brojevi i mogli da se jave na preglede i u poslepodnevnim terminima (od 12 do 16 časova). Do 10 sati više od 90 pacijenata je prijavljeno.

Pregledi su organizovani u OB Stefan Visoki u Palanci i u Domovima zdravlja u Velikoj Plani i Palanci. Obavljana je laboratorijska kontrola novoa triglicerida i holesterola u krvi. ultrazvuk abdomena ( interesovanje je bilo valiko) i mamografija kod žena.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.11.2018.
RHMZS: Stiže prava zima, upozorenja na sneg, olujni vetar i ledenu kišu
Za periode od nedelje do srede izdata upozorenja na zimske uslove u Srbiji
Postavljeno: 18.11.2018.
Poraz palanačkih futsalera u Trećoj ligi- Zapad: Kosjerić- Partenon 7:4
Palančani su nekompletnom sastavu pružili solidan otpor domaćinu
Postavljeno: 18.11.2018.
Elektrodistribucija: U ponedeljak, 19. novembra, od 9 do 13 časova bez struje deo Selevca
Razlog su radovi na mreži u traforeonu Simići
 

 
 
Kursna lista