Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Dečiji dispanzer Doma zdravlja u Palanci: Virusne infekcije kod dece, velike gužve, lekaru se javiti tri dana nakon prvih simptoma
Postavljeno: 01.11.2018.


Virusne infekcije su česta pojava u ovom periodu godine i zbog toplog vremena. Problem sa malim brojem pedijatara u Domu zdravlja

Toplo vreme sa visokim temperaturama pogoduje razvoju virusnih infekcija. Primetne su gužve i povećan broj pacijenata u zdravstvenim ustanovama.

Tako je i u Dečijem dispanzeru palanačkog Doma zdravlja, a nadležni apeluju da roditelji decu dovedu kod izabranog pedijatra tek ako posle tri dana simptomi virusa ne jenjavaju, jer su gužve velike. Problem je i nedovoljan broj lekara i pedijatara, pa nema uslova da sva deca, bez zakazivanja, budu pregledana.

Virusne infekcije se javljaju, uglavnom, kod dece do predškolskog uzrasta, na gornjim respiratotnim organima i traktu. Simptomi su zapušen nos, slinavljenje, suv kašalj i povišena telesna temperatura.

Lekari savetuju da se tek nakon tri dana, ukoliko se stanje ne popravi, roditelji sa decom jave svom  izabranom pedijatru. U ostalim slučajevima, uz uobičajenu teraiju, stanje se uglavnom popravi i organizam se izbori sa virusima.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.11.2018.
RHMZS: Stiže prava zima, upozorenja na sneg, olujni vetar i ledenu kišu
Za periode od nedelje do srede izdata upozorenja na zimske uslove u Srbiji
Postavljeno: 18.11.2018.
Poraz palanačkih futsalera u Trećoj ligi- Zapad: Kosjerić- Partenon 7:4
Palančani su nekompletnom sastavu pružili solidan otpor domaćinu
Postavljeno: 18.11.2018.
Elektrodistribucija: U ponedeljak, 19. novembra, od 9 do 13 časova bez struje deo Selevca
Razlog su radovi na mreži u traforeonu Simići
 

 
 
Kursna lista