Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Dečiji dispanzer Doma zdravlja u Palanci: Virusne infekcije kod dece, velike gužve, lekaru se javiti tri dana nakon prvih simptoma
Postavljeno: 01.11.2018.


Virusne infekcije su česta pojava u ovom periodu godine i zbog toplog vremena. Problem sa malim brojem pedijatara u Domu zdravlja

Toplo vreme sa visokim temperaturama pogoduje razvoju virusnih infekcija. Primetne su gužve i povećan broj pacijenata u zdravstvenim ustanovama.

Tako je i u Dečijem dispanzeru palanačkog Doma zdravlja, a nadležni apeluju da roditelji decu dovedu kod izabranog pedijatra tek ako posle tri dana simptomi virusa ne jenjavaju, jer su gužve velike. Problem je i nedovoljan broj lekara i pedijatara, pa nema uslova da sva deca, bez zakazivanja, budu pregledana.

Virusne infekcije se javljaju, uglavnom, kod dece do predškolskog uzrasta, na gornjim respiratotnim organima i traktu. Simptomi su zapušen nos, slinavljenje, suv kašalj i povišena telesna temperatura.

Lekari savetuju da se tek nakon tri dana, ukoliko se stanje ne popravi, roditelji sa decom jave svom  izabranom pedijatru. U ostalim slučajevima, uz uobičajenu teraiju, stanje se uglavnom popravi i organizam se izbori sa virusima.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.04.2019.
RHMZ Srbije: Upozorenja na jak i olujni vetar od utorka do petka
u utorak pad temperature, pa zatim sve toplije vreme
Postavljeno: 21.04.2019.
Uspešan vikend za karatiste trenera Milice Novković: Na dva takmičenja ukupno 12 medalja
Palančani i članovi KK Mladenovac uspešni na Zlatnom pojasu Čačka i na Kupu Beograda
Postavljeno: 21.04.2019.
Uspešan vikend za karatiste Goše: 11 medalja na dva takmičenja
Puleni trenera Miodraga Vukovića i Aleksandra Stanisavljevića uspešni na Zlatnom pojasu Čačka i na Kupu Uže Srbije
 


 
 
Kursna lista