Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 17. sednica Opštinskog veća opštine S. Palanka(VIDEO)
Postavljeno: 21.11.2018.


Usvojeni rebalans budžeta i izveštaj o devetomesečnom izvršenju budžeta. Novi v.d. načelnika Opštinske uprave Ana Tučić

Na 17. sednici, ovog saziva, Opštinskog veća opštine S. Palanka usvojen je izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine. Izvršenje iznosi 98,65% u odnosu na planirana sredstva i 74% u odnosu na celu godinu.

Usvojen je i rebalans budžeta, koji je uvećan za 20%, zbog priliva transfernih sredstava od Vlade Srbije i Ministarstva finansija za realizaciju projekata i pomoći lokalnoj samoupravi. Budžet  sada iznosi 1.424.985.284 dinara. Kako kažu nadležni, budžet je stabilan i realan.

Ostavku, iz ličnih razloga, na funkciju načelinika Opštinske uprave podneo je Dragoslav Živančević, a umesto njega za v.d. načelnika izabrana je diplomirana pravnica Ana Tučić.

Članovi Opštinskog veća su usvojili nacrt izmene Statuta Opštine i sledi Javna rasprava od 23. novembra do 5. decembra.

Značajne su bile i odluke u vezi sa pravilnikom i cenovnikom za korišćenje javnih parkirališta i uklanjanja nepropisno parkiranih vozila.  Prihvaćene su odluke JKP Opštinska groblja, čija je nadležnost ova tematika.

Na dnevnom redu bile su izmene i dopune godišnjih programa, finansijskih planova i program korišćenja subvencija za Javna preduzeća i ustanove.

Data je saglasnost za postavljanje prodajnih tezgi i zakup javnih površina u donjem delu glavne ulice u Palanci, povodom predstojećih prznika u periodu od 15., decembra do 7. januara. Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.04.2019.
Potpisana dva ugovora Opštine Velika Plana i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave vredna 14,8 miliona dinara
U pitanju su projekti Sanacija zapadnog krila opštine Velika Plana i e - Skupština - opremanje skupštine opštine Velika Plana sistemom za elektronsko glasanje
Postavljeno: 23.04.2019.
Prodajna Uskršnja izložba Dnevnog boravka "Puž" i PU "Čika Jova Zmaj" (sreda, u 17 časova)
Sva sredstva namenja su NURDOR-u, za pomoć deci oboleloj od karcinoma
Postavljeno: 23.04.2019.
Učenici "Palanačke gimnazije" postigli su odlične rezultate na smotri recitatora "Pesniče naroda mog"
Republičko takmičenje biće održano 17. i 18. maja u Valjevu
 


 
 
Kursna lista