Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
JKP Vodovod: Zbog radova na čišćenju cevovoda u Fabrici vode u Trnovču od nedelje će se koristiti samo voda sa palanačkog izvorišta
Postavljeno: 22.11.2018.


Radovi će trajati 7 dana, a kako ističu u Vodovodu svi bunari sa izvorišta u Palanci, koji su revitalizovani i povećanog kapaciteta, će biti u funkciji, pa bi trebalo očekivati uredno vodosnabdevanje

Kako je za TV Jasenicu potvrdio Srđan Borić, direktor JKP Vodovod, u nedelju, 25. novembra, počinju radovi na čišćenju cevovoda u Fabrici vode u Trnovču. Radovi bi trebalo da traju do sedam dana,  a to u praksi znači da voda sa izvorišta u Trnovču neće biti za upotrebu i neće se koristiti za preradu u sistemu vodosnabdevanja.

Palanački Vodovod koristi oko 40 litara u sekundi vode iz Trnovča, a trenutno je potrebno oko 103 l/s za uredno vodosnabdevanje. Zbog takve situacije, svi bunari na izvorištu u Palanci biće od nedelje u funkciji, ukupno 8 revitalizovanih i 2 novoizgrađena.

Kako tvrde nadležni, količina vode sa palanačkog izvorišta trebalo bi da bude dovoljna za uredno vodosnabdevanja, pa potrošači ne bi trebalo da osete nedostatak vode iz Trnovča.

U nekom ranijem periodu, u situaciji kada voda iz Trnovča nije za upotrebu i preradu , dolazilo bi do ozbiljnih problema i restrikcija. Međutim, u proteklih godinu dana relaizovani su značajni projekti i investicije u sistemu vodosnabdevanja, posebno na palanačkom izvorištu, pa su količine vode uvećane za više od 20 liatara u sekundi i najverovatnije će biti dovoljne da zadovolje potrošnju i bez vode iz Trnovča.  


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.02.2019.
Crkveni hor Svetog Simeona Bogoprimca u Palanci obeležio krsnu slavu
Hor na prigodan način obeležio slavu, dan sveca, po kome nosi ime
Postavljeno: 17.02.2019.
Velika posećenost Sajma poljoprivrednih mašina i alata na Sretenje u Palanci
Drugi ovogodišnji Sajam jedan od rekordnih po broju posetilaca
Postavljeno: 16.02.2019.
ePodunavlje: POČEO PISKOV BESPLATAN PREVOZ: Jedinstvena Srbija organizovala proteste u Palanci?
 

 
 
Kursna lista