Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
JKP Vodovod: Zbog radova na čišćenju cevovoda u Fabrici vode u Trnovču od nedelje će se koristiti samo voda sa palanačkog izvorišta
Postavljeno: 22.11.2018.


Radovi će trajati 7 dana, a kako ističu u Vodovodu svi bunari sa izvorišta u Palanci, koji su revitalizovani i povećanog kapaciteta, će biti u funkciji, pa bi trebalo očekivati uredno vodosnabdevanje

Kako je za TV Jasenicu potvrdio Srđan Borić, direktor JKP Vodovod, u nedelju, 25. novembra, počinju radovi na čišćenju cevovoda u Fabrici vode u Trnovču. Radovi bi trebalo da traju do sedam dana,  a to u praksi znači da voda sa izvorišta u Trnovču neće biti za upotrebu i neće se koristiti za preradu u sistemu vodosnabdevanja.

Palanački Vodovod koristi oko 40 litara u sekundi vode iz Trnovča, a trenutno je potrebno oko 103 l/s za uredno vodosnabdevanje. Zbog takve situacije, svi bunari na izvorištu u Palanci biće od nedelje u funkciji, ukupno 8 revitalizovanih i 2 novoizgrađena.

Kako tvrde nadležni, količina vode sa palanačkog izvorišta trebalo bi da bude dovoljna za uredno vodosnabdevanja, pa potrošači ne bi trebalo da osete nedostatak vode iz Trnovča.

U nekom ranijem periodu, u situaciji kada voda iz Trnovča nije za upotrebu i preradu , dolazilo bi do ozbiljnih problema i restrikcija. Međutim, u proteklih godinu dana relaizovani su značajni projekti i investicije u sistemu vodosnabdevanja, posebno na palanačkom izvorištu, pa su količine vode uvećane za više od 20 liatara u sekundi i najverovatnije će biti dovoljne da zadovolje potrošnju i bez vode iz Trnovča.  


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.05.2019.
U vrtiću "Leptirić" nastavljen je projekat "Say hello to the world"
Mališani su ovoga puta predstavljali znamenitosti Smederevske Palanke
Postavljeno: 23.05.2019.
Lekarski pregledi za radnike i zaposlene, vozačku dozvolu i obuka iz prve pomoći u Palanačkom Domu zdravlja
Pregledi se organizuju u ponedeljak, 27. maja
Postavljeno: 23.05.2019.
Novi uspeh orijentiraca Jasenice na međunarodnom "Urban kupu" u Beogradu
Palančani osvojili deset medalja u ukupnom plasmanu
 


 
 
Kursna lista