Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Početak projekata „Zdravo rastimo“ (Nestlé Healthy Kids Global Programme) u OŠ „Olga Milošević“ u Palanci
Postavljeno: 23.11.2018.


Partner projekta "Zdravo rastimo" je Savez za školski sport Srbije, a podržavaju ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstvo omladine i sporta.

U gradskoj OŠ Olga Milošević u Palanci realizuje se još jedan značlajan projekat, u saradnji sa resornim Ministarstvima i Savezom za školski sport. O tome se navode detalji u saopštenju iz ove obrazovne ustanove:

"Projekat „Zdravo rastimo“ je deo globalne Nestlé inicijative koji ima za cilj da edukuje učenike sedmih razreda o važnosti pravilne ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću. Na taj način naše poruke stižu do učenika u fazi kada formiraju svoje stavove i ponašanja i na taj način im pomažemo da usvoje zdrave navike koje će biti od značaja za njihov život u kasnijem periodu.

Sekundarni ciljevi projekta su: unapređivanje znanja učenika o poboljšanju kvaliteta života putem ishrane i fizičke aktivnosti, kao i podsticanje roditelja i nastavnika da budu spremni na prihvatanje i podržavanje promena u navikama u ishrani. Aktiviranje učenika se postiže na tri načina: aktivno učešće u edukativnoj igri, kroz vršnjačku edukaciju i edukaciju roditelja.

Partner projekta "Zdravo rastimo" je Savez za školski sport Srbije, a podržavaju ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstvo omladine i sporta. Nosioci projekta u našoj školi su učenici sedmog razreda i profesor (pripravnik) fizičkog vaspitanja Nikola Blagojević.

Učenici, učesnici projekta, su na poklon dobili majice i brošure o zdravoj ishrani. Realizacija ovog projkta se nastavlja, ovo je samo početak. "


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.05.2019.
U vrtiću "Leptirić" nastavljen je projekat "Say hello to the world"
Mališani su ovoga puta predstavljali znamenitosti Smederevske Palanke
Postavljeno: 23.05.2019.
Lekarski pregledi za radnike i zaposlene, vozačku dozvolu i obuka iz prve pomoći u Palanačkom Domu zdravlja
Pregledi se organizuju u ponedeljak, 27. maja
Postavljeno: 23.05.2019.
Novi uspeh orijentiraca Jasenice na međunarodnom "Urban kupu" u Beogradu
Palančani osvojili deset medalja u ukupnom plasmanu
 


 
 
Kursna lista