Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Početak projekata „Zdravo rastimo“ (Nestlé Healthy Kids Global Programme) u OŠ „Olga Milošević“ u Palanci
Postavljeno: 23.11.2018.


Partner projekta "Zdravo rastimo" je Savez za školski sport Srbije, a podržavaju ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstvo omladine i sporta.

U gradskoj OŠ Olga Milošević u Palanci realizuje se još jedan značlajan projekat, u saradnji sa resornim Ministarstvima i Savezom za školski sport. O tome se navode detalji u saopštenju iz ove obrazovne ustanove:

"Projekat „Zdravo rastimo“ je deo globalne Nestlé inicijative koji ima za cilj da edukuje učenike sedmih razreda o važnosti pravilne ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću. Na taj način naše poruke stižu do učenika u fazi kada formiraju svoje stavove i ponašanja i na taj način im pomažemo da usvoje zdrave navike koje će biti od značaja za njihov život u kasnijem periodu.

Sekundarni ciljevi projekta su: unapređivanje znanja učenika o poboljšanju kvaliteta života putem ishrane i fizičke aktivnosti, kao i podsticanje roditelja i nastavnika da budu spremni na prihvatanje i podržavanje promena u navikama u ishrani. Aktiviranje učenika se postiže na tri načina: aktivno učešće u edukativnoj igri, kroz vršnjačku edukaciju i edukaciju roditelja.

Partner projekta "Zdravo rastimo" je Savez za školski sport Srbije, a podržavaju ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstvo omladine i sporta. Nosioci projekta u našoj školi su učenici sedmog razreda i profesor (pripravnik) fizičkog vaspitanja Nikola Blagojević.

Učenici, učesnici projekta, su na poklon dobili majice i brošure o zdravoj ishrani. Realizacija ovog projkta se nastavlja, ovo je samo početak. "


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.02.2019.
Crkveni hor Svetog Simeona Bogoprimca u Palanci obeležio krsnu slavu
Hor na prigodan način obeležio slavu, dan sveca, po kome nosi ime
Postavljeno: 17.02.2019.
Velika posećenost Sajma poljoprivrednih mašina i alata na Sretenje u Palanci
Drugi ovogodišnji Sajam jedan od rekordnih po broju posetilaca
Postavljeno: 16.02.2019.
ePodunavlje: POČEO PISKOV BESPLATAN PREVOZ: Jedinstvena Srbija organizovala proteste u Palanci?
 

 
 
Kursna lista