Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
U organizaciji UD "Femina" okrugli sto "Uloga i značaj SOS servisa za lokalnu zajednicu" u Maloj sali SO S. Palanka 28. novembra
Postavljeno: 27.11.2018.


Cilj okruglog stola je da ukaže na ulogu i značaj SOS servisa za lokalne zajednice i konkretno SOS telefona koji u Smed. Palanci postoji od 2006. godine zahvaljujući Udruženju žena „Femina“.

Okrugli sto „Uloga i značaj SOS servisa za lokalnu zajednicu“ biće organizovan u sredu, 28. novembra, od 12 časova u Maloj sali SO Smed. Palanka. Organizator je Udruženje žena „Femina“ u saradnji sa Autonomnim ženskim centrom, Okrugli sto se održava u okviru globalne kampanje „16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama“.

Zakon o socijalnoj zaštiti (2011.) je među pružaoce usluga socijalne zaštite uvrstio i udruženja građana, a SOS telefone u jednu od usluga. Stoga, ovi servisi jesu komplementarni ostalim uslugama i predstavljaju podršku lokalnim sistemima socijalne zaštite. Šta sve podrazumevaju SOS servisi, kako rade, da li SOS telefoni, kojih trenutno ima 18 u različitim gradovima u Srbiji, imaju adekvatno mesto u svojim sredinama i da li su priznati kao društveno odgovorna aktivnost koja dobija dugoročnu podršku, samo su neka od aktuelnih pitanja.

Cilj okruglog stola je da ukaže na ulogu i značaj SOS servisa za lokalne zajednice i konkretno SOS telefona koji u Smed. Palanci postoji od 2006. godine zahvaljujući Udruženju žena „Femina“, jedinim SOS telefonom u Podunavskom okrugu, i na važnost saradnje sa institucijama u sistemu socijalne zaštite na rešavanju problema nasilja nad ženama, da prisutni razmene iskustva o međusobnoj saradnji i da se čuju mišljenja o tome kako predstavnici/ce različitih institucija vide SOS telefone i njihovu ulogu.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 11.12.2018.
Počeli radovi na Trgu heroja u Palanci: Pripreme za sanaciju i asfaltiranje trotoara(VIDEO)
Kako je i najavljeno od čelnika lokalne samouprave, jedan od prioriteta je trotoar u ovoj ulici u centru grada
Postavljeno: 11.12.2018.
Košarkaši palanačke Mladosti dočekuju novosadsku Vojvodinu u Kupu Srbije(utorak, 19 sati)
Palančani igraju protiv prvoligaša u četvrtfinalu drugog stepena nacionalnog Kupa
Postavljeno: 10.12.2018.
U OŠ Olga Milošević obeležena Nedelja smanjenog otpada
Nizom aktivnosti skrenuta pažnja na očuvanju životne sredine
 

 
 
Kursna lista