Početna » Učenici Mašinsko-elektrotehničke škole „Goša” posetili manastire Ćelije i Lelić

Učenici Mašinsko-elektrotehničke škole „Goša” posetili manastire Ćelije i Lelić

od RTV Jasenica

Učenici Mašinsko-elektrotehničke škole „Goša” iz Smederevske Palanke u četvrtak 6. juna 2024. godine, krenuli su na bogougodno putovanje, sa ciljem obilaska manastira Ćelije i Lelić.
Da bi čovek spoznao sebe i došao do željenog cilja u životu, često mora da prođe kroz veliki turd i napor, ali je zato ljubav Božija prema čoveku ta, koja mu daje snagu da načini svaki naredni korak. Tako je bilo i na ovom putovanju. Ni 930 stepenika, koje vode do manastira Ćelije, nije sprečilo učenike i nastavnike ove srednje škole, da dođu do svog prvog cilja i da iskuse božanstvene lepote koje ovaj manastir nudi. Ovde su učenici celivali mošti Svetog Ave Justina Ćelijskog, po kome je ovaj manastir nadaleko poznat. Sledeća destinacija bila je manastir Lelić. Vrhunac posete ovome manastiru, je bio celivanje moštiju Svetog vladike Nikolaja Velimirovića, jednog od najvećih srpskih teologa. Po dolasku u Valjevo učenici su posetili hram Vaskrsenja Hristovog, kao i crkvu Svetog Nektarije Eginskog.
Nakon kratkog odmora u Valjevu, učenici su se sa svojim veroučiteljem Markom Grčićem i profesorkom Snežanom Milojković, nošeni divnim utiscima i nesvakidašnjem iskustvu, zaputili nazad u Smederevsku Palanku.

Povezane vesti