Početna » Palanačkoj gimnaziji „Kutak za poseban trenutak“

Palanačkoj gimnaziji „Kutak za poseban trenutak”

od RTV Jasenica

Nakon višemesečnog rada i podrške, Palanačka gimnazija je, sa ponosom objavila, da se nalazi među pobednicima drugog ciklusa konkursa „Menjamo zajedno“, koji je i ove godine okupio veliki broj građanskih inicijativa iz Podunavskog i Braničevskog okruga.

Konkurs je imao za cilj da podrži lokalne aktiviste u stvaranju pozitivnih promena u svojim zajednicama, kroz finansijsku podršku za inovativne i održive projekte.

Tim Palanačke gimnazije činili su učenici Jovan Vujičić, Danica Nikolić i profesorke Bojana Đorđević i Jelena Đurić.

„Ove godine gotovo 50 prijavljenih inicijativa prošlo je kroz proces selekcije, a 14 najboljih timova nastavilo je učešće u prvoj fazi konkursa i njihove ideje su dodatno razvijane kroz dve obuke koje su organizovane sa ciljem pružanja podrške u oblikovanju ideja tako da okupe što veći broj građana i budu što uspešnije. Tokom tog perioda, svi učesnici su imali priliku da rade sa mentorima kako bi unapredili svoje projekte, dok je nezavisna komisija ocenjivala njihove konačne ideje. Od 14 projekata izabrano je šest pobedničkih, među kojima je i Palanačka gimnazija. Sledi realizacija ovog projekta u našoj školi predviđena za period oktobar-decembar“, dodaju iz Palanačke gimnazije.

   

Povezane vesti