Početna » OŠ „Milija Rakić” iz Cerovca proslavila Dan škole

OŠ „Milija Rakić” iz Cerovca proslavila Dan škole

od RTV Jasenica

U petak, 4. oktobra, OŠ „Milija Rakić” proslavila je 203 godine rada i obrazovanja.

Svečani program obeležavanja Dana škole počeo je polaganjem venca na bistu Milije Rakića, u kome su učestvovali učenici 1. razreda i direktor škole Miloš Marinković i recitalom učenika mlađih razreda.

Svečana akademija realizovana je u sali Doma kulture, a program je vodila učiteljica Ivana Budimir. Čast da otvore akademiju pripala je učenicima mlađih razreda, koji su otpevali pesmu „Od škole i knjige”.

Prisutne goste pozdravio je direktor škole Miloš Marinković, koji je potom i uručio priznanja najuspešnijim nastavnicima. U toku školske 2023/24. Nastavničko veće odlučilo je da nagradu Najuspešnijeg nastavnika godine podele nastavnice Ivana Stanković, Sanja Dobrijević i Maja Marisavljević.

U nastavku programa, nastavnica Ivana Stanković podsetila je prisutne na brojne aktivnosti, koje su realizovane u prethodnoj školskoj godini.

Povodom Dana škole realizovana su dva konkursa u kojima su učestvovali svi učenici od 1. do 8. razreda. Na literarnom  konkursu, svojim pesničkim izrazom, posebno su se istakle dve učenice, a to su Milica Spasojević i Tijana Gojković, koje su pročitale svoje radove i dobile diplome.

Ovogodišnji likovni konkurs realizovan je pod naslovom „Moja škola”, a svojom kreativnošću i likovnim umećem posebno su se izdvojili učenici: Lena Veličković, Vukašin Vasić, Teodor Kuzmić i Marko Radojević. Pohvaljen je učenik Mihailo Kočić koji je napravio štafelaje na kojima su izloženi radovi učenika.

U kulturno-umetničkom delu programa učestvovli su učenici: Lena Urošević, Vuk Urošević, Anđela Luković, Tijana Đurić i Mijana Đurić. Publika je pogledala predstavu „Baš kao odrasli”, u režiji nastavnice Marije Ristivojević. Kako izgleda svet odraslih iz dečjeg ugla prikazali su nam učenici: Teodor Kuzmić, Mijana Đurić, Tijana Đurić, Milica Adamović, Nemanja Radojević, Dušan Drenjakoić, Marko Radojević, Vanja Perišić i Valentina Veličković. Za muziku je zadužen učenik Ognjen Bećić.

     

Povezane vesti