Početna » OŠ „Olga Milošević“: Krstovdanski vašar u Palanci

OŠ „Olga Milošević“: Krstovdanski vašar u Palanci

od RTV Jasenica

U izdvojenom odeljenju u Pridvoricama, u organizaciji učiteljica Slađane Ristić i Višnje Marić, realizovan je ugledni čas „Krstovdanski vašar u Palanci”. Glavni nosioci aktivnosti bili su učenici od prvog do četvrtog razreda. Veliki doprinos realizaciji uglednog časa dali su i roditelji nabavkom rekvizita karakterističnih za jednu ovakvu manifestaciju, koja se tradicionalno svake godine održava u našem gradu. Obrađene su teme vezane za tradiciju, praznike i običaje uz poseban osvrt na 27. septembar-Krstovdanski vašar.

Cilj ovog uglednog časa je primena pravila društveno prihvatljivog ponašanja poštujući prava, obaveze i različitosti među ljudima, poštovanje običaja i praznika, sticanje novih i proširivanje stečenih znanja o praznicima, tradiciji i običajima, razlikovanje praznika i njihovih obeležja i običaja, dramatizovanje teksta kroz raznovrsne sadržaje, aktivnosti i primenom različitih metoda, tehnika i oblika rada, razvijanje talenata, druženje i razonoda, igra sa vršnjacima, razvijanje takmičarskog duha i upoznavanje učenika sa manifestacijama u svom kraju i razvijanje kreativnosti, mašte i saradničkih odnosa.

Ovakve aktivnosti u kojima su uživali svi učenici, roditelji i učitelji utiču na psihološki i socijalni razvoj dece, kao i na razvoj samopouzdanja i lepog raspoloženja. Poslednja aktivnost na času je bila šetnja, razgledanje tezgi na vašaru uz muziku i slatke i slane zanimacije. Ova aktivnost je dala posebnu notu pozitivnih emocija svim prisutnim gostima.

Času je prisustvovao pedagog škole, Biljana Živković.

Povezane vesti