Početna » Dečja nedelja u OŠ „Heroj Radmila Šišković“

Dečja nedelja u OŠ „Heroj Radmila Šišković“

od RTV Jasenica

Dečja nedelja obeležena je u OŠ „Heroj Radmila Šišković“ u Smederevskoj Palanci.

Učenici 3/1, 4/1 i 4/2 su sa učiteljima Vukašinom, Snežom i Miroljubom putovali vozom do Velike Plane. Deca su utvrdila znanje o saobraćaju, imala priliku da prate kretanje voza i promenu koloseka iz neposredne blizine na kontrolnoj tabli, ali pre svega pokazala toleranciju i ljubav na delu.

Iz škole zahvaljuju  otpravnicima vozova u Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani na gostoprimstvu i divnoj saradnji.

Učenici mlađih razreda, sa svojim učiteljima, ukrasili su dvorište kredama u boji. Crtežima i porukama napisanim iz srca, istakli su značaj ljubavi, drugarstva i tolerancije.

Takođe, u okviru Dečje nedelje, članovi Učeničkog parlamenta posetili su Dečje odeljenje u OB „Stefan Visoki”. Našim dragim malim sugrađanima uručili su slatke poklone i poželeli brzo ozdravljenje.

Učenici mlađih razreda pisali su poruke o ljubavi, drugarstvu različitosti i toleranciji… Prava i iskrena dečija ushićenja, kao i najlepše želje, poletele su raznobojnim balonima svoj deci širom sveta.

Prava žurka pod maskama i šeširima organizovana je u dvorištu škole povodom Dečije nedelje. Nakon proglašenja pobednika, učenici su prošetali gradom svoje divne kostime i učestvovali u zajedničkom gradskom defileu. Štand škole na prodajnoj izložbi učenika, ni ove godine nije izostao.

Velika zahvalnost svima koji su učestvovali u ovom divnom događaju i aktivnostima!

Članovi Učeničkog parlamenta realizovali su radionicu „Tolerancija i ljubav svaki dan” sa svojim vršnjacima, učenicima sedmog i osmog razreda.

Pošto su prikazali koja je uloga Učeničkog parlamenta u školi, podstakli su učenike da govore o važnosti tolerancije, o prihvatanju različitosti, o poštovanju, o razumevanju i saosećajnosti.

Potom su učenici pisali poruke tolerancije, ljubavi i zahvalnosti.

Poslednjeg dana Dečje nedelje učenici su razmenili brižljivo pripremane poklone. Radost, osmeh i zahvalnost pokazali su čaroliju darivanja.

Jedan kišni dan obojen je najlepšim bojama dečje sreće u OŠ „HRŠ“.

               

Povezane vesti