Početna » Dečija nedelja u OŠ „Olga Milošević“

Dečija nedelja u OŠ „Olga Milošević“

od RTV Jasenica

Dečija nedelja je nedelja posvećena živom duhu i bezgraničnom potencijalu naših najmlađih članova. Ova prilika nije samo kalendarski događaj, to je odraz naše posvećenosti negovanju i osnaživanju budućih lidera, mislilaca i kreatora promena u našem svetu.

U  OŠ „Olga Milošević“ realizovane su brojne aktivnosti povodom Dečije nedelje.

U okviru Dečije nedelje bibliotekarke škole „Olga Milošević” uživale su sa đacima nižih razreda u nekoliko radionica koje su osmislile za ovu priliku.

Učenici su bili detektivi u biblioteci, pogađali koja je knjiga u tegli, crtali naslovne strane svojih omiljenih knjiga, ali i smišljali nove naslove kao pravi autori. Neki su pak pravili obeleživače za knjige, dok su svi jedva čekali poslednju radionicu – Muzičke bibliotečke stolice. Učenici su uživali, upoznali se sa mnogo novih naslova koje imamo u biblioteci i obećali da će se i ove godine uključiti u sve aktivnosti biblioteke jer knjige jedva čekaju svoje čitaoce!

I ove godine centar grada i školska dvorišta područnih škola postali su veseliji, šareniji i lepši, jer su ih đaci naše škole oslikali kredama u boji. Crtanje po asfaltu je sjajan način da deca izraze svoju maštovitost i kreativnost. Dečije kreacije obradovale su i slučajne prolaznike koji nisu štedeli osmehe. Deca su oslikavala po asfaltu svoje omiljene motive i na taj način utkala u grad deo sebe.

U okviru obeležavanja Dečije nedelje, održan je maskenbal na kome su učenici prodefilovali centrom grada u kreativnim kostimima. Posebnu pažnju privukao je prodajni štand sa Dečjim rukotvorinama, koji je bio postavljen u centru grada. Ovaj događaj je imao i humanitarni karakter, s obzirom na to da je sav prikupljeni novac usmeren u dobrotvorne svrhe.

Ova aktivnost je omogućila učenicima da izraze svoju kreativnost, dok je u isto vreme podstakla svest o važnosti humanosti i solidarnosti. Nastavljamo da podržavamo inicijative koje unapređuju kako individualni razvoj učenika, tako i zajednicu u celini.

       

 

Povezane vesti