Početna » 12 studenata iz Smederevske Palanke na Međunarodnom omladinskom Samitu “Otvoreni svet”

12 studenata iz Smederevske Palanke na Međunarodnom omladinskom Samitu “Otvoreni svet”

od RTV Jasenica

Na Zlatiboru  se od 27. do 31. oktobra održava se  prvi Međunarodni omladinski samit mladih “Otvoreni svet”, koji  okuplja preko 2. 500 najboljih studenata iz Srbije, zemalja regiona i sveta. Opština Smederevska omogućila je učešće na samitu najboljim studentima iz sa teritorije opštine. Njih 12 juče je otputovalo na Zlatibor gde će imati mogućnost da se upoznaju i razmene iskustva sa studentima iz regiona i sveta.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Predsednika Republike Srbije, i uz podršku osam ministarstava Vlade Republike Srbije, uz podršku preko 80 gradova i 30 opština.

Ovim događajem Fondacija nastavlja da okuplja najuspešnije i najperspektivnije mlade ljude, da im pomaže i daje šansu da ostanu u Srbiji, a da pri tom razmenjuju znanja i iskustava sa kolegama iz celog sveta.

U toj misiji, jedan ovakav događaj omogući će studentima iz Srbije da se bolje pozicioniraju u svojim profesijama, razmene iskustva sa kolegama, steknu poslovne i prijateljske kontakte koji će im značiti u daljoj karijeri.

Samit je svečano  otvoren 27. oktobra, u 19 časova, u zlatiborskom hotelu “Tornik”, gde će se nadalje  održavati i radni deo skupa koji predviđa 20 panel diskusija na veliki broj tema koje interesuju mlade: startap biznis, kreativne industrije, mediji i digitalizacija, obrazovanje, zdravstvo, kultura, sport…

Preko 100 predavača, istaknutih i uspešnih ličnosti iz pomenutih oblasti, iz javnog i poslovnog sveta preneće učesnicima panela svoja iskustva, otvoriti nove persepektive i podstaći ih na diskusiju. Među njima su ministri, predstavnici državnih institucija, najviši predstavnici privatnog sektora, predstavnici humanitarnih i nevladinih organizacija, rektori domaćih i svetskih Univerziteta, vrhunski umetnici kao što su: prof. dr Danica Grujičić, Emir Kustirica, Božidar Maljković, Vasa Micić…

Povezane vesti