Početna » 16. juna besplatni preventivni pregledi u OB „Stefan Visoki”

16. juna besplatni preventivni pregledi u OB „Stefan Visoki”

od RTV Jasenica

U nedelju 16. juna 2024. godine od 8 do 17 časova, u Bolnici i Domu zdravlja Zdravstvenog centra Smederevska Palanka biće omogućeni besplatni preventivni pregledi za građanstvo.
Od specijalističkih pregleda ovoga puta akcenat je na prevenciji, pa je u fokusu pedijatrijska populacija, deca i školarci, kojima je omogućen opšti pregled pedijatrau Službi za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece Doma zdravlja Smederevska Palanka, kao i pregled oftalmologa i dermatologa u Domu zdravlja Smed. Palanka i pregled otorinolaringologa u OB “Stefan Visoki”.
Za odraslo stanovništvo biće omogućen ultra-zvuk abdomena, koji će se obavljati u ultrazvučnom kabinetu OB „Stefan Visoki“ u Smed. Palanci.
U nedelju će biti moguće uraditi i laboratorijske analize u laboratoriji OB „Stefan Visoki“ i to:
Tumor marker opšti ( CEA), tumor marker (CEA-19.9), zatim (AFP) alfafetprotein (određuje se osobama koje imaju znakove i simptome oboljenja jetre, testisa ili jajnika), KKS, glikemija.
Takođe će biti omogućen pregled dermatologa-pregled mladeža, u dermatološkoj ambulanti Doma zdravlja i pregled lekara opšte prakse sa merenjem krvnog pritiska (TA) u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u Domu zdravlja Smed. Palanka.
Preventivni pregledi za građanstvo su prilika da se potpuno besplatno pregledaju čak i građani bez zdravstvenog osiguranaja, tj. bez overene zdravstvene knjižice.
Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove od 08-17 časova i prekontrolišu svoje zdravstveno stanje.
Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju 16. juna širom Srbije. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnim svim građanima Srbije.

Povezane vesti