Početna » 44. Masukini pozorišni dani od 28. novembra do 15. decembra u Velikoj Plani

44. Masukini pozorišni dani od 28. novembra do 15. decembra u Velikoj Plani

od RTV Jasenica

Programski savet Masukinih pozorišnih dana, pozorišne manifestacije koja se održava u Velikoj Plani, objavio je spisak pozorišnih predstava, reditelja i glumaca koji će se ove godine predstaviti publici.

Ovogodišnji pozorišni dani, koji su ime dobili po najpoznatijem velikoplanjanskom pesniku, pripovedaču, dramaturgu, književnom i pozorišnom kritičaru Velimiru Živojinoviću Masuki, počinju u ponedeljak 28. novembra, a otvara ih Beogradsko dramsko pozorište predstavom Sve za tebe ljubavi, koju je po motivima Alda Nikolaja režirala Ivana Bogićević a u kojoj glume Mina Lazarević, Ivan Jeftović i Pavle Pekić.

 

Dva dana kasnije, u sredu 30. novembra, publici će se predstaviti pozorište Kulturno-prosvetnog centra Dragoljub Milosavljević Gula sa Putujućim pozorištem Šopalović, po tekstu Ljubomira Simovića, koji je izrežirao Miloš Jagodić.

 

Njegov esnafski kolega Erol Kadić i glumci Aleksandar Srećković Kubura i Srđan Timarov, na programu su 2. decembra, sa predstavom Kerovi, koju izvodi Teatar na brdu.Četvrtog dana festivala, u suboru 3. decembra, na programu je svetski mjuzikl Veselo devojačko veče, koji je adaptirao i režirao Radomir Vukotić a u kojem igraju Zorana Pavić, Ivana Peters, Tijana Dapčević, Svetlana Sretenović, Maja Bukner i Jelena Đukić.

 

U nedelju 4. decembra nastupa Zvezdara teatar sa komadom Boing, boing Marka Kamelotija, koji je režirao Predrag Stojmenović a u kojem će svoje glumačko umeće predstaviti Viktor Savić, Jelena Orašanin, Borka Tomović, Radovan Vujović, Jelena Gavrilović i Nada Macanović.

 

Tri dana kasnije, 4. decembra, Ferten teatar izvodi predstavu Nas dve, tekstopisca, reditelja i glumice Tatjane Kecman. Peva Ana Radonjić.

 

San letnje noći Vilijama Šekspira velikoplanjanska pozorišna publika će sanjati 8. decembra, uz pomoć režisera Dejana Cicmilovića i glumaca Pozorišta Milivoje Živanović, koje deluje pri Centru za kulturu Požarevac.

 

Dva dana kasnije na progamu su Gradsko pozorište iz Smederevske Palanke, neprevaziđeni Branislav Nušić i njegova predstava Protekcija, koju je režirao Dragan Ostojić.

 

Devetog festivalskog dana, u ponedeljak 12. decembra, Akademija 28 će se prestaviti sa Školom za ljubavnike tekstopisca i režisera Bojana Stojčetovića. A ovu teatarsku školu pohađaju Milan Vasić, Milan Kalinić, Jelena Rakočević Cekić, Aleksandra Cucić i Bojan Stojčetović.

 

Ostvarenje Iza kulisa Majkla Frejna, koje je za potrebe Gradskog pozorišta u Jagodini  adaptirao i režirao Velimir Mitrović, na programu je 13. decembra.

 

Poslednjeg dana ovogodišnjeg velikoplanjanskog jesenjeg pozorišnog  druženja domaćin Masukinih dana, Centar za kulturu Masuka, predstaviti će se kultnom serijom Mrešćenje šarana. Tekst je napisao Aleksandar Popović a režirao Dejan Cicmilović.

 

Sve predstave počinju u 20 časova. Cena ulaznica za amaterske predstave je 250 a za profesionalne 400 dinara, dok je cena kompleta karata 3.000 dinara.

 

U okviru Matine programa gledaoci ovogodišnjih Masukinih dana videće dve predstave. Centar za kulturu Masuka i Ana Simović će se 6. decembra predstaviti komadom Its my life dok je 9. decembra na programu Pepeljuga u zemlji čuda, u izvođenju KUD Abrašević iz Smederevske Palanke i dramskog studija Medenjaci. Pepeljugu je režirao Rade Mihajlović. Matine program počinje u 13 časova a ulaznice koštaju 150 dinara.

Povezane vesti