Početna » 52 godine od osnivanja Radio-novinske ustanove Jasenica!

52 godine od osnivanja Radio-novinske ustanove Jasenica!

od RTV Jasenica

Naša kuća, Televizija Jasenica, sledbenik Radio-novinske ustanove “Jasenica”, obeležava 52 godinu od osnivanja i emitovanja prvog radijskog signala.
Naime, 10. oktobra 1971. godine zvanično je počela sa radom Radio-novinska ustanova “Jasenica”. Tog datuma, na dan oslobodjenja Palanke u Drugom svetskom ratu, emitovan je signal Radio Jasenice, koja je bila jedna od prvih stanica regionalnih i lokalnih u Srbiji.

Deset godina pre toga, 1961. godine, fomirana je redakcija novinskog lista “Naša komuna”, čiji su novinari i bili stožeri redakcije Radio Jasenice. Radio- televizija Jasenica je počela sa radom 2002. godine, kada je prvi put emitovan signal TV Jasenice.

Naša medijska kuća je pretrpela promene osnivačkog akta, od Javne ustanove i preduzeća, do privatne kuće. Neuspela privatizacija, stečaj, u periodu od 2008. do 2012. godine. Nažalost, Radio Jasenica je izgubila dozvolu 2009. godine, tako da je od tada u etru samo TV Jasenica Od 2012. godine TV Jasenice je na novom početku i u proteklih 11 godina uspeli smo da se vratimo na medijsku scenu Srbije, kao sledbenici legendarnih imena iz 10. oktobra 1971. godine.

Povezane vesti