Početna » Streljačka družina Jasenica dobila elektronsku metu od Streljačkog saveza Srbije!

Streljačka družina Jasenica dobila elektronsku metu od Streljačkog saveza Srbije!

od RTV Jasenica

Dobri rezultati i kvalitetan rad u Streljačkoj družini Jasenica u Smederevskoj Palanci dobili su još jednu potvrdu i priznanje.

Naime, Streljački savez Srbije je palanačkom klubu dodelio novu elektronsku metu (Sius), koju je dobio od Evropske konfederacije, zahvuljujući bronzanoj medalji reprentacije Srbije u Evropskoj ligi mladih.

Zanimljivo je da je član nacionalne selekcije, osvajača evropskog odličja u Budimpešti prošle godine bio Palančanin Veljko Janković, član SK Partizan, a matična sredina mu je SD Jasenica, gde je bio deo talentovane generacije koja je promovisala na pravi način povratak streljaštva u Palanku . Tako da i na Veljkovu adresu idu zasluge za ovaj gest.

Streljački savez Srbije je ovako obrazložio nagradu za palanačku SD Jasenicu:

„Naša reprezentacija je proteklih godina imala dosta uspeha u Evropskoj ligi mladih. Prošle godine, selekcija puškom je osvojila bronzanu medalju na finalu u Budimpešti i kao nagradu za ovo dostignuće Streljački savez Srbije je od Evropske konfederacije dobio elektronsku metu „Sius“.
Po odluci Upravnog odbora, a na predlog Stručne komisije, meta je na korišćenje dodeljena Streljačkom klubu Jasenica iz Smederevske Palanke.
Prilikom sastavljanja predloga, Stručna konisija se rukovodila stanjem opremljenosti elektronskim metama po klubovima, koji se intenzivno bave mlađim kategorijama i zaključila da Jasenica ima jednu metu u upotrebi, a da je to klub koji je u poslednje tri godine veoma dobro radio i ulagao u mlađe kategorije.“

IZVOR: SPORT 026 http://sport026.rs

Povezane vesti