Početna » 7. april- Svetski dan zdravlja

7. april- Svetski dan zdravlja

od RTV Jasenica

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ove godine obeležava 75 godina rada na unapređenju javnog zdravlja. Zbog toga se Svetski dan zdravlja obeležava sloganom „Zdravlje za sve”, u znak podsećanja na ono zbog čega je ova organizacija i osnovana – da radi na promociji i očuvanju zdravlja širom sveta, da se brine o onima čije je zdravlje posebno ugroženo, kako bi svi i svuda mogli da dostignu najviši nivo zdravlja i blagostanja.

Zdravlje je složen i apstraktni koncept, koji uključuje različite socijalne, psihičke i fizičke fenomene. U okolnostima krize izazvane virusom korona, zagađenja planete i sve većeg broja bolesti poput raka, astme, bolesti srca, još jednom se dokazalo da je zdravlje neophodan uslov i jedan od stubova održivog razvoja prosperitetnog društva.

Zdrav život svuda, pa i u Palanci, podrazumeva istinski zdrave ljude, koji se nalaze u stanju potpunog fizičkog, mentalnog i socijalnog blagostanja, podsećaju iz doma zdravlja.

Dom zdravlja Smederevska Palanka pripremio je program koji sadrži promociju fizičke aktivnosti, savete o pravilnoj ishrani, podelu štampanog materijala, popunjavanje onlajn ankete za zainteresovane, itd.

Podrži zdrave stilove života i popuni upitnik o zdravlju koji te čeka na LINKU

 

Povezane vesti