Početna » Košarkaški klub Mladost SP predstavio tim za novu sezonu

Košarkaški klub Mladost SP predstavio tim za novu sezonu

od RTV Jasenica

Po tradiciji, u prostorijama glavnog sponzora fabrike Goša FOM, održana je konferencija za medije i predstavljen tim i ambicije Košarkaškog kluba Mladost SP iz Smederevske Palanke za novu sezonu Druge muške lige Srbije.

Palančani imaju najviše ciljeve, to su potvrdili čelnici kluba i stručni štab, a ekipa je već odradila bazični deo priprema na Zlatiboru.

Direktor Goran Dimitrijević je naglasio da Mladost SP želi plasman u viši rang, da su dovedena tri nova igrača, čeka se još jedan na poziciji centra, da će se igrati u potpuno renoviranoj hali OŠ Vuk Karadžić, da je akcenat stavljen na besplatnu školu košarke Mladosti SP i da se polovinom septembra očekuje tradficionalni turnir u Palanci sa jakim rivalima, povodom 100 godina Goše.

Trener Ivan Stefanović, koji treću sezonu predvodi tim, je istakao da očekuje bolje rezultate, napad na KLS, da je zadovoljan rosterom i zalaganjem igrača na pripremama na Zlatiboru. Kontrolne utakmice košarkaši očekuju od 2. septembra.

Kondicioni trener prof. Mihajlo Miljanić, koji je radio sa vrhunskim ekipama i igračima biće u stručnom štabu cele sezone.

Igrački kadar Mladosti SP pojačan je dolaskom trojice proverenih igrača. To su na pozicijama pleja i beka Miloš Petković (Morava V. Han) i Aleksa Krsmanović (Železničćar Čačak), kao Dragoslav Papić (Klik Arilje) na poziciji beka i krila. Očekuje se dolazak igrača na poziciji pet (centar).

Kostur ekipe iz prošle sezone je sačuvan (Petar Šparović, Aleksandar Nikolić, Mladen Stojanović, Nemanja Dimitrijević, Aleksandar Tešić, Minja Todorović). Timu su priključeni i mladi Palančani Jovan Adamović i Mateja Vejnović.

Mladost SP su napustili Lazar Stanković, Ivan Nedeljković, Luka Stevanović, Stefan Kojić, Miloš Milenković.

IZVOR: SPORT026 http://sport026.rs

Povezane vesti