Početna » AK „Jasenica“ na prvenstvu Srbije u Kraljevu

AK „Jasenica“ na prvenstvu Srbije u Kraljevu

od RTV Jasenica

Proteklog vikenda u organizaciji SAS i AK Kraljevo u Kraljevu je održano prvenstvo Srbije za starije pionire i pionirke U16.
Naš klub je predstavljalo 12 takmičarki i 3 takmičara u 12 disciplina. Nažalost, nije osvojena ni jedna medalja i imali smo četiri 4. mesta.
Andreja Radisavljević je u disciplinama skok u vis i bacanje koplja osvojio 4. mesto, ostaje žal za hicem u 1. Seriji, koji je bio izvanredan, ali je imao mali prestup. U skoku u dalj zauzeo je 5. mesto rezultatom 6.19 metara što je 5 cm, slabije od njegovog ličnog rekorda od 6.24 cm. Ova disciplina će imati blistavu budućnost jer ima zaista odličnih dečaka u ovoj generaciji.
Aleksandra Gajić je takođe zauzela 4. mesto u trci 2000 metara, sportsko hodanje.
Štafeta ekipa br. 1,4×100 za pionirke je takođe zauzela 4. mesto sa rezultatom 52.07. Sastav štafete: Magdalena Radojković, Lena Bilanović, Nina Ćertić i Anastasija Milošević, (napomena Megi i Nina su mlađe pionirke i imale su mali peh, čekale su više od pola sata u prijemnom centru).
Natalija Radisavljević je u bacanju koplja (400 gr) zauzela odlično 7. mesto sa novim ličnim rekordom a u kugli (3kg) 8. mesto, dok je u bacanju diska (800 gr) takođe zauzela 7. mesto sa novim ličnim rekordom.
Mlađa pionirka Iva Ćertić u bacanju diska 8. mesto, kugle 9. mesto i bacanju koplja 10. mesto.
Petar Đorđević u bacanju koplja je zauzeo 8. mesto.
Magdalena Radojković, kao mlađa pionirka, u skoku u vis je zauzela 7. Mesto, rezultatom 140 cm.
U sprinterskim disciplinama sve naše takmičarke su trčale lične rekorde i plasirale su visokom plasmanu u najmasovnijim disciplinama.
Takođe i 800-ši istrčali dobro svoje trke, navode iz AK „Jasenica“.

 

Povezane vesti