Početna » Brzan: Otvorena dvorišta Centralne Srbije 2023

Brzan: Otvorena dvorišta Centralne Srbije 2023

od RTV Jasenica

U Brzanu je na manifestaciji ”Sabor Sv. Prorok Ilija” kao deo programa organizovana dodela nagrada učesnicima i pobednicima tradicionalne XIV  manifestacije ”Otvorena dvorišta Centralne Srbije 2023”. Dodeli su prisustvovali svi dobitnici nagrada sa predstavnicima Turističke organizacije ”Oplenac” Topola i svojim prisustvom učinili čast svojoj opštini, koja je strateški opredeljena za razvoj turizma.

Učestvovale su opštine  Batočina, Lapovo, Knić, Topola i grad Kragujevac.

Učesnici su se takmičili u četiri kategorije: Najlepše dvorište, Najlepše etno dvorište, Najlepše park dvorište i Najlepši detalj.

Prvo žiriranje za dvorišta opštine Topola je obavljeno 04. jula 2023.godine. Pobednici u svim kategorijama žirirani su potom u Lapovu 25. jula 2023.  gde su osvojili  jedno PRVO i tri DRUGA mesta.

Prvo mesto u kategoriji NAJLEPŠE PARK  DVORIŠTE osvojila je Ružica Čolić  iz sela Žabare, opština Topola, dok su iz naše opštine osvojena i tri druga mesta u sledećim kategorijama:

U kategoriji Najlepše dvorište – Ružica Jokić Žujević selo Krćevac

U kategoriji Najlepše etno dvorište – Žarko Živanović selo Božurnja

U kategoriji Najlepši detalj – Lazar Glišić selo Šume

Zahvaljujemo našim saradanicima : Hotelu ”Oplenac”, restoranu ”Vožd”, restoranu ”Malo Jezero” i restoranu ”Rudnička dolina” koji su za pobednike naše opštine poklonili ručak za dve osobe, Turistička organizacija ”Oplenac” Monografije o Topoli i šolje sa obeležjem Topole. Svi nagrađeni biće predstavljeni na jubilarnoj 60. Oplenačkoj berbi 2023.

Nagrade koje dodeljuje Turistička organizacija ”Oplenac” Topola, za regionalno takmičenje je vikend za dve osobe u objektu Vizitorskog centra , Monografija Topole i Oplenačke berbe, ručak za dve osobe STD Jovanović i dve ulaznice za Zadužbinski kompleks Kralja Petra I Karađorđevića.

Povezane vesti