Početna » Đaci u Srbiji kreću u školu – policajci raspoređeni u svim školama

Đaci u Srbiji kreću u školu – policajci raspoređeni u svim školama

od RTV Jasenica

Od danas se svi đaci u Srbiji vraćaju na redovnu nastavu, osim u Osnovnoj školi na Vračaru, mestu velike tragedije. Kako nam je potvrdio Miloš Marinković, predsednik Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola palanačke opštine, u svim obrazovnim ustanovama danas se nastava odvija redovno.

U svim školama u Srbiji, od danas od 8 časova pa sve do kraja nastave biće prisutni policijski službenici koji će preventivno delovati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić. Stevandić je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika.

“Od osam časova, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800. biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje, rekao je Stevandić. Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, obezbediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih. “Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci…, rekao je Stevandić. Naglasio je da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, železničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

Policijski službenici prisutni su od jutros i u matičnim školama palanačke opštine.

Povezane vesti