Početna » Dimitrije Novaković u finalu međunarodne Hippo olimpijade

Dimitrije Novaković u finalu međunarodne Hippo olimpijade

od RTV Jasenica

Dimitrije Novaković, učenik trećeg razreda Palanačke gimnazije, kvalifikovao se i imao je priliku da predstavlja svoju školu i opštinu na finalu međunarodne Hippo olimpijade iz engleskog jezika, koje se održalo 22. maja ove godine u Lido di Jesolu u Italiji. Dimitrije je bio jedan od četiri predstavnika Republike Srbije u svojoj kategoriji, a na takmičenju u Italiji ostvario je plasman među deset najboljih takmičara.
Nastavnica engleskog jezika Dragana Žigić i kolektiv Palanačke gimnazije su ponosni na svog učenika što je hrabro predstavljao školu na ovom takmičenju i što je uspeo da se plasira do finala. Ovo iskustvo Dimitriju će poslužiti kao podsticaj za dalje usavršavanje i postizanje još boljih rezultata u budućnosti, a drugim učenicima biće motiv da vredno rade i učestvuju na takmičenjima na kojima mogu ostvariti svoje snove.
Dimitrije i Palanačka gimnazija izražavaju zahvalnost lokalnoj samoupravi opštine Smederevska Palanka na podršci koju su pružili tokom njegove pripreme i povodom učešća na takmičenju Hippo, pokazujući time veliku podršku u obrazovanju mladih talenata.

Povezane vesti