Početna » Dodela pohvala za učešće na Međunarodnom takmičenju iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar“ u OŠ “Olga Milošević”

Dodela pohvala za učešće na Međunarodnom takmičenju iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar“ u OŠ “Olga Milošević”

od RTV Jasenica

„Dabar“ je Međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola. Naglasak je na programiranju i tehničkim znanjima, ali i rešavanju konkretnih logičkih problema. Takmičenje je organizovano po kategorijama. Učenici Osnovne škole „Olga Milošević“ su 25. novembra 2022. učestvovali na ovom takmičenju u kategoriji „Mikro Dabar“ (2. razred) i „Mili Dabar“ (3. i 4. razred) i sada dobili pohvale.

Na zanimljiv i interaktivan način kroz ovo takmičenje učenici su se upoznali sa oblastima računarstva i informatike. Pitanja su kod učenika razvila veštine rešavanja problema, algoritamski način razmišljanja, logičko rešavanje problema i pravilnu upotrebu informacionih tehnologija.

Čestitamo, „mali informatičari“, pokazali ste da računar nije samo sredstvo za komunikaciju, pretraživanje interneta, obradu teksta, slušanje muzike i gledanje filmova, već je neiscrpan izvor zanimljivih logičkih problema, zbog čega rad na računaru nikada nije dosadan.

Povezane vesti