Početna » Druga faza radova na zgradi Kulturnog centra- adaptacija sale Gradskog pozorišta

Druga faza radova na zgradi Kulturnog centra- adaptacija sale Gradskog pozorišta

od RTV Jasenica

Opština Smederevska Palanka i ove godine konkurisala je na konkursu Ministarstva kulture „Gradovi u fokusu“ sa projektom koji se odnosi na drugu fazu radova na zgradi Kulturnog centra, odnosno za adaptaciju pozorišne sale, najavio je Nikola Vučen predsednik opštine Smederevska Palanka. Projekat je vredan 16 miliona dinara i podrazumeva ugradnju ventilacije,  radove na fasadi, zamenu kompletnog enterijera, novu rasvetu, izradu novog plafona i poda.

“Adaptacijom pozorišne sale dobiće se 300 mesta za sedenje, što će biti manje od sadašnjeg kapaciteta sale, ali će se time stvoriti neophodna komfornost i biće ispoštovani svi važeći standardi.

Ukupna vrednost radova kompletne adaptacije Kulturnog centra najveća je investicija za jedan kulturni objekat u opštini Smederevska Palanka. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu kulture , posebno potpredsednici Vlade Republike Srbije i ministarki Maji Gojković, na dosadašnjoj pomoći i podršci u rekonstrukciji svih kulturnih objekta u našoj opštini”, rekao je Vučen.

Povezane vesti