Početna » Druga nagrada u izazovu „Trčim za školu“ za OŠ „Olga Milošević”

Druga nagrada u izazovu „Trčim za školu“ za OŠ „Olga Milošević”

od RTV Jasenica

Završen je izazov „Trčim za školu“ u kojem su svi učesnici putem TreninGo mobilne aplikacije birali škole kojima su donirali pretrčane kilometre, i tako pomogli da osvoje vredne nagrade u vidu sportske opreme i rekvizita za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

Izazov je završen 31. oktobra 2022. u 17 časova, a učesnici širom Srbije pokazali su veliko interesovanje, pa je ukupno pretrčano preko 100.638 kilometara.

Prema podacima na sajtu Evropske nedelja sporta, najviše kilometara je sakupljeno za Gimnaziju Smederevo koja je osvojila prvo mesto sa 28241.91 km. Na drugom mestu je OŠ „Olga Milošević” iz Smederevske Palanke sa 22347.09 km, dok je TŠ „Rade Metalac” iz Leskovca sa 22094.22 km zauzela treće mesto.

Prve tri škole sa najviše sakupljenih kilometara osvojiće nagrade od strane Evropske unije – sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od 300.000 RSD za prvo mesto, 200.000 RSD za drugo mesto i 100.000 RSD za treće mesto.

TreninGo izazov „Trčim za školu” organizovali su Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije i EU Delegacija u Srbiji, uz pomoć programa Evropske unije Erazmus Plus.

Povezane vesti