Početna » FOND PIO: Preliminarna rang lista za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama biće objavljena 30. marta

FOND PIO: Preliminarna rang lista za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama biće objavljena 30. marta

od RTV Jasenica

Završene su prijave penzionera za besplatnu rehabilitaciju u banjama u Srbiji o trošku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, a preliminarna rang lista korisnika koji su to pravo ostvarili biće objavljena 30. marta, najavila je Jelica Timotijević iz Fonda PIO.

Budući da su prijave zaključene 2. marta, udruženja penzionera bi u ovom periodu trebalo da sve prijave objedine i dostave filijalama PIO Fonda prema mesnoj nadležnosti, kako bi se podaci uneli u sistem, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, sve prijave se unose u sistem i prvi korak je izdvajanje onih koji ne ispunjavaju uslove, recimo penzija im je viša od propisanih 37.809 dinara ili su već koristili besplatnu rehabilitaciju u prethodne tri godine i slično.

“Regularne prijave se boduju, tako što se primenjuju kriterijumi bodovanja po visini penzije, dužini staža osiguranja i dužini primanja penzije. Nakon toga se objavljuje preliminarna rang lista sa imenima penzionera koji su u ovoj godini ostvarili pravo”, rekla je Timotijevićeva.

Istakla je da se preliminarna rang lista objavljuje 21. radnog dana od dana zatvaranja oglasa, što znači da će penzioneri moći da vide da li su ostvarili pravo u četvrtak, 30. marta, na oglasnim tablama u penzionerskim udruženjima i u filijalama PIO Fonda.

Penzioneri imaju mogućnost da ulože prigovor, u roku od 5 radnih dana od dana objavljivanja preliminarne rang liste, a nakon odlučivanja po istom biće objavljena konačna rang lista što će biti polovinom aprila.

Povezane vesti