Početna » KUD “Selevac” nastupio na dečijem festivalu “Vrbica” u Lozoviku

KUD “Selevac” nastupio na dečijem festivalu “Vrbica” u Lozoviku

od RTV Jasenica

Uspešno završen 15-i dečiji festival u Lozoviku,,Vrbica”, na kome je učestvovalo preko 500 folkloraša i preko 700 gledalaca u sali doma kulture u Lozoviku. Deca uzrasta do 15 godina iz cele Srbije su napravili pravu armiju folkloraša.

U nadi da će ovaj festival trajati što duze i kao vetar u ledja svim učenicima, žiri je podelio nagrade i svaki ansambl je odneo kući pehar i znak zahvalnosti na učestovanju!

Naša divna dečica iz KUD-a Selevac su juče ugošćena pre svega u porti crkve Sv. apostola Petra i Pavla, a potom i u Domu kulture, gde su nastupali u dve starosne kategorije, a odakle su poneli dva zlatna pehara, za najbolje izvođenje tradicionalnih igara (stariji dečiji ansambl) i najbolju reprezentaciju tradicionalne nošnje (mlađi dečiji ansambl).

Zahvaljujemo se na predivnoj organizaciji i gostoprimstvu domaćinima – Kud-u Radica Rankovic, kao i porodici Vasilić i svešteniku Mirku na divnom dočeku, a najveće hvala našoj deci na koju smo preponosni, kao i njihovim roditeljima na bezuslovnoj podršci, ljubavi i saradnji.

Povezane vesti