Početna » „Kulturno leto 2023“: Program manifestacije za jul mesec

“Kulturno leto 2023”: Program manifestacije za jul mesec

od RTV Jasenica

U petak 7. jula otvara se manifestacija “Kulturno leto 2023” koja se održava pod sloganom “Kreiraj svoj cvet”,

Prvi događaj zakazan je na Trgu kulture u 21 čas, kada će biti odigrana druodrama „Pluća“ pozorišta „Madlenijanum“ iz Beograda, prema dramskom tekstu Dankana Mekmilana, a u režiji Ivana Vukovića. U ovoj, duhovito i ležerno postavljenoj egzistencijalnoj drami, glume Suzana Lukić i Goran Jevtić.

Do 20. avgusta, do kada traje “Kulturno leto 2023” opština najavljuje mnogobrojne izložbe, muzičke programe, filmske projekcije, operske nastupe, pozorišne predstave, baletske predstave, književne večeri, kao i radionice za najmlađe, koje će ovog leta obogatiti kulturni život Smederevske Palanke.

U petak, 14. jula sa početkom u 21 čas, u Letnjoj bašti bioskopa biće odigrana predstava “Noć bogova” u kojoj igraju Vojin Ćetković, Nebojša Ilić i Dejan Lutkić.  Za ljubitelje književnosti, rezervisan je 20. jul kada će na Trgu kulture sa početkom u 19 sati biti održano putopisno veče “Put oko sveta Viktora Lazića”.

Otvaranje izložbe “Srpsko-Francuskog prijateljstva” u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci planirano je za 22. jul, a 29. će na Trgu kulture biti izvedena još jedna gostujuća predstava pod nazivom “Istina” u kojoj igraju Lidija Vukićević i Jelica Sretenović.

Ulaz za sve događaje u okviru manifestacije “Kulturno leto 2023.” je slobodan.

 

Povezane vesti