Početna » Maja Gojković i direktorka NALED-a o saradnji na jačanju lokalnih samouprava

Maja Gojković i direktorka NALED-a o saradnji na jačanju lokalnih samouprava

od RTV Jasenica

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković razgovarala je  sa direktorkom Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Violetom Jovanović o pravcima buduće saradnje Pokrajinske vlade i te organizacije.

Gojkovićeva je istakla da će Pokrajinska vlada posebnu pažnju posvetiti oblasti rodne ravnopravnosti, kao i da će i kroz delovanje Koordinacionog tela za ravnopravnost polova, raditi na unapređenju te oblasti i kreiranju mera podrške ženama preduzetnicama.

Na sastanku održanom istaknuto je da je važno da se saradnja unapredi kako bi se doprinelo jačanju kapaciteta lokalnih samouprava u Vojvodini i samom razvoju gradova i opština. Razgovarano je i o podršci startap firmama za inovativna rešenja. Kako je istaknuto, u članstvu NALED-a je većina gradova i opština iz Vojvodine, što kreira dodatni prostor za rad na primeni propisa kroz tematske obuke i jačanje kapaciteta na lokalu.

Između ostalog, istaknuti su rad na reformi u oblastima digitalizacije javne uprave, rešavanja imovinsko-pravnih pitanja i inspekcijskog nadzora, te rad sa opštinama na primeni zelenih i socijalnih javnih nabavki, i na uvođenju depozitnog sistema.

Imajući u vidu da NALED u kontinuitetu podržava delovanje Etno-mreže na očuvanju kulturnog nasleđa i ekonomskog osnaživanja žena, na sastanku je razgovarano o daljim koracima buduće saradnje i u toj oblasti.

Na sastanku su prisustvovali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i sekretarka Pokrajinske vlade Dušanka Golubović.

Foto: Nikola Vučen, Facebook

Izvor: TANJUG

Povezane vesti