Početna » Medino: Med je potpuno ispravan, bez dodatog šećera

Medino: Med je potpuno ispravan, bez dodatog šećera

od RTV Jasenica

Rezultati vanredne inspekcije meda u Srbiji, a koju je naložilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pokazali su da je med “Krnjevac” proverenog kvaliteta i da proizvodi na policama širom zemlje ne sadrže dodate šećere, tvrdi u svom saopštenju proizvođač, kompanija Cmana d.o.o, ogranak “Medino”.

U saopštenju se ističe da je analizom sprovedenom u inostranoj laboratoriji dokazano da su nedavno objavljeni navodi o tome da ovaj med nije prošao test autentičnosti, odnosno da je falsifikat, neistiniti.

Kako se dodaje, veterinarska inspekcija poslala je uzorke meda na detaljnu analizu u sertifikovanu austrijsku laboratoriju koji su, tvrdi se, pokazali da je med izuzetno visokog kvaliteta.

Iz kompanije ističu da poseduju najsavremeniju opremu u zemlji za kontrolisanje kvaliteta meda i pčelinjih proizvoda, kao i da svaki kupac može u bilo kom trenutku da im zatraži analize koje dokazuju ispravnost njihovih proizvoda. Resorno ministarstvo nije se oglasilo povodom saopštenja kompanije “Medino.”

Povezane vesti