Početna » Međunarodna konferencija „Digitalno obrazovanje 2024”

Međunarodna konferencija „Digitalno obrazovanje 2024”

od RTV Jasenica

Profesorka matematike i informatičkih predmeta na IT smeru Palanačke gimnazije, Sanja Rajić, učestvovala je u petak 19. 4. 2024. godine u Domu omladine na Međunarodnoj konferenciji „Digitalno obrazovanje 2024”, koju, petu godinu zaredom, organizuje Centar za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan u saradnji sa partnerima. Ove godine to su bili Ministarstvo prosvete, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja , Fondacija Petlja, Kancelarija UNICEF u Srbiji, Oracle akademija i kompanija Microsoft.
Međunarodna konferencija „Digitalno obrazovanje 2024” dala je podršku zaposlenima u obrazovnim institucijama i onima aktivnim u sektoru obrazovanja, da kroz inovativan i kreativan pristup, unaprede svoj rad primenom digitalnih tehnologija.
Kako smo svedoci brzog napredovanja sveta tehnologije, potrebno je da se prosvetnim radnicima omogući da saznaju više o inovacijama, nacionalnim smernicama i preporukama, primerima dobrih praksi, da se povežu sa kolegama iz Srbije, regiona i sveta i osnaže se da digitalne tehnologije budu svakodnevni deo nastavnog plana i programa. Program obuhvata aktuelne teme u oblasti digitalnog obrazovanja, ali i pogled u budućnost obrazovnog sistema i naučenih lekcija iz prethodnih perioda. Kao krajnji cilj, postavlja se obezbeđivanje jedne sveobuhvatne platforme za razmenu znanja i iskustava zaposlenih u obrazovanju u Srbiji, regionu i svetu.
Povezivanjem obrazovanja i IKT sektora i unapređenjem sveukupnih digitalnih kompetencija, pružamo deci i mladima odgovrajuću pripremu za njihovo buduće digitalno radno okruženje.

Povezane vesti