Početna » Međunarodne mreža prijateljstva učenika izdvojenog odeljenja OŠ “Olga Milošević” iz Vodica i učenika OŠ „Oktoih” iz Podgorice

Međunarodne mreža prijateljstva učenika izdvojenog odeljenja OŠ “Olga Milošević” iz Vodica i učenika OŠ „Oktoih” iz Podgorice

od RTV Jasenica

Učenici izdvojenog odeljenja OŠ “Olga Milošević” iz Vodica kroz međunarodni projekat stekli su nove drugare iz Osnovne škole „Oktoih” iz Podgorice.

Spojio ih je projekat „Čarobna interkulturalna mreža prijateljstva” koji je pokrenula Željana Radojičić Lukić, učiteljica i autor koncepta srećnog učenja Čarobno selo, jedna od najboljih nastavnika sveta, lider obrazovanja Zapadnog Balkana i srpski pisac za decu.

U toku je Modul 5 ovog projekta koji nosi naziv „Kaleidoskop vrlina”. Usmeren je na ljudske vrline, a cilj je da pomognemo deci da ih prepoznaju, nadograđuju, neguju i na pravi način vrednuju. U ovom projektu učestvuju učitelji i učenici iz mnogih zemalja a same aktivnosti podstiču upoznavanje i međunarodnu saradnju.

Zadatak 4, pod nazivom ORIGINALNOST, zahtevao je da se uspostavi saradnja sa grupom učenika iz jedne od škola učesnica, da se naprave a zatim i razmene originalni pokloni. Tokom decembra upoznali smo vršnjake iz Crne Gore, odeljenje 2/3 osnovne škole „Oktoih” iz Podgorice. Naši učenici bili su fascinirani činjenicom da ova škola ima oko 1800 učenika i nastavu pohađa u tri smene. Samo odeljenje broji 28 učenika koji su sa svojom učiteljicom Jasnom Radović pripremili predivne i kreativne poklone za naše učenike.

Naše učiteljice Marija Urošević i Danijela Vasić, zajedno sa nastavnicom engleskog jezika Draganom Andrić, pomogle su svojim učenicima da naprave poklone za svoje nove drugare koje su tokom decembra imali priliku da upoznaju kroz razmenu video materijala i slanje onlajn poruka. Za obe grupe učenika ovo druženje bilo je jedno prelepo, nesvakidašnje iskustvo. Posebno smo zahvalni drugarici Petri Palibrk koja nam je poslala tri primerka knjige „ Đurđa te upoznaje sa zmijama Crne Gore” koje su sada na raspolaganju učenicima matične škole i izdvojenih odeljenja u selima Vodice i Pridvorice.

Povezane vesti