Početna » Merama energetske efikasnosti sanirano 20 hiljada domaćinstava: Javni poziv i u Smederevskoj Palanci

Merama energetske efikasnosti sanirano 20 hiljada domaćinstava: Javni poziv i u Smederevskoj Palanci

od RTV Jasenica

U prethodne tri godine sprovedena su i realizovana tri javna poziva u okviru kojih je energetski sanirano oko 20.000 domaćinstava, a ukupan iznos subvencija iznosi 2,66 milijardi dinara, izjavila je Maja Vukadinović iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Ove godine u realizaciji projekta, koji je u toku, zaključeni su 20. jula ugovori sa 131 jedinicom lokalne samouprave što obuhvata oko 82 odsto stanovništva Srbije.

Vukadinovićeva kaže da svakodnevno prikupljaju podatke sa terena i do sada je u više od 40 procenata jedinica lokalnih samouprava objavljen javni poziv za građane nakon čega će biti potpisani trojni ugovori između građana, izvođača radova i lokalne samouprave.

Medju lokalnim samoupravama u kojima se sprovode mere energetske efikasnosti je i opština Smederevska Palanka. Ukupno planirana bespovratna sredstva, koje opština zajedno sa sredstvima resornog ministarstva dodeljuje putem javnog poziva za mere energetske efikasnosti, iznose 20 miliona dinara.

Na javni poziv, koji je u toku, mogu se prijaviti gradjani koji ispunjavaju propisane uslove navedene u konkursu do utroška predvidjenih sredstava a najduže do 31. decembra 2023.godine.

 

 

Povezane vesti