Početna » Ministar sporta Zoran Gajić svečano otvorio kompletno rekonstruisanu fiskulturnu salu u OŠ „HIM“

Ministar sporta Zoran Gajić svečano otvorio kompletno rekonstruisanu fiskulturnu salu u OŠ „HIM“

od RTV Jasenica

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić svečano је otvorio kompletno rekonstruisanu fiskulturnu salu u OŠ „Heroj Ivan Muker“.
Sala je nakon 25 godina potpuno adaptirana, a sredstva je obezbedila lokalna samouprava. Prisutnima su se, pored ministra Gajića, obratili i Nikola Vučen predsednik opštine Smederevska Palanka i Dragana Ristić, direktorka škole.
Direktorka škole Dragana Ristić pozdravila je uvažene goste i prisutne nastavnike i učenike i istakla da je nova, kompletno opremljena sala, najmanje što škola može da učini za uspešne sportiste, koji dostojno predstavljaju školu i grad. „Naša škola je škola šampiona, škola koja ima četvorostruku vicešampionku Balkana, najboljeg pionira atletičara Srbije po oceni Atletskog saveza, vicešampione Srbije u bacanju kugle, skoku u vis i dalj, trčanju na 60 metara. Naši karatisti, strelci, džudisti, košarkaši, fudbaleri na svakom održanom takmičenju osvajaju medalje. Naš Olimpijski tim čini 25 učenika i on je najbrojniji u okrugu, jer su se na Školskim olimpijskim igrama ove godine plasirali: karatisti, atletičari, strelci, džudisti, košarkašice i basketašice 3×3,“, dodala je Dragna Ristić.
Ministar je zahvalio učenicima na srdačnoj dobrodošlici i naglasio značaj sporta za pravilan fizički i mentalni razvoj i da je veoma je važno da se u svakoj školi stvore ovi uslovi.
Predsednik Opštine Nikola Vučen istakao je da se „rekonstrukcijom sale ne završavaju radovi, i da je još nekoliko projekata u planu, kao što je izgradnja terena za mali fudbal i rukomet u školskom dvorištu. Grad je ponosan na uspehe naših mladih sportista i oni zaslužuju samo najbolje“.

Povezane vesti