Početna » Ministarka Dubravka Đedović-Handanović posetila Smederevsku Palanku

Ministarka Dubravka Đedović-Handanović posetila Smederevsku Palanku

od RTV Jasenica

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović je danas u okviru posete opštini Smederevska Palanka uručila ugovore za energetsku sanaciju u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije za 126 domaćinstava za proteklu 2023.godinu zašta je ministarstvo opredelilo 10 miliona i isto toliko lokalna samouprava.

Od ovog broja, 32 su seoska domaćinstva. Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka je izrazio zahvalnost ministarstvu i Vladi Republike Srbije na ovim merama i izjavio da je ovo je treća godina zaredom kako se one priemenjuju u palanačkoj opštini, da je uloženo više od 100 miliona dinara a za naredne godine biće izdvojeno više sredstava iz loaklnog budžeta.

Ministarka Dubravka Đedović Handanović je najavila i da će se u naredne četiri godine dosta ulagati u eneregetski sektor, gradiće se nove reverzibilne elektrane, koje će obezbediti stabilno snabdevanje električnom energijom, ali će pomoći balansiranju elektroenergetskog sistema. Na pitanje novinara da prokomentariše trenutnu situaciju sa energentima, ministarska je rekla da je potrošnja, pre svega gasa, velika, ali je država obezbedila dovoljno i gasa i uglja, hidrološka situacija prošle godine je bila dobra i da gradjani ne treba da brinu kada je grejna sezoan upitanju

Povezane vesti