Početna » Ministarka Jelena Žarić Kovačević posetila Podunavski upravni okrug

Ministarka Jelena Žarić Kovačević posetila Podunavski upravni okrug

od RTV Jasenica

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević posetila je danas Podunavski upravni okrug sa sedištem u Smederevu. Poseta je upriličena nakon zajedničkog sastanka sa svim načelnicima upravnih okruga u Srbiji kako bi se sagledalo stanje, rad i funkcionisanje okruga i lokalnih samouprava koje im pripadaju.
Današnjem sastanku, čiji je domaćin bila Dr Jasna Avramović, načelnica podunavskog upravnog okruga, prisustvovali su i čelnici lokalnih samouprava Smederevske Palanke, Velike Plane i Smedereva.
Ministarka Jelena Žarić Kovačević je, u izjavi za medije, rekla da je ovo prva poseta nekom okrugu u Srbiji, nakon postavljanja na funkciju ministra, i da je do sada ministarstvo u sve tri opštine uložilo oko 120 miliona dinara.
Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka, zahvalio je ministarki i ministartvu na pomoći, koja se pruža našoj opštini. Kroz projekte ministarstvo je opštini Smederevska Palanka opredelilo oko 55 miliona dinara, dok je iz lokalnog budžeta izdvojeno oko 40 miliona dinara.
Nakon današnje posete, ministarka je najavila obilazak Šumadijskog upravnog okruga.

Povezane vesti